Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BIORAFINĂRIA VIITORULUI. USAMVB Timişoara pe locul I!

Publicat: 27 octombrie 2017 - 16:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

INOVAŢII PENTRU MEDIU. Echipa de biotehnologi de la USAMVB Timişoara a fost desemnată câştigătoare a locului întâi în competiţia naţională de idei inovative pentru protecţia mediului „Climate Launchpad” şi va reprezenta România la finala internaţională.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a găzduit în data de 22 august 2017 competiţia finală a Programului „Climate Launchpad”, în calitate de partener oficial în România. La Finala Naţională a Competiţiei de Idei au participat 28 de echipe, alături de altele aproape o mie dintr-un total de 35 de ţări din întreaga lume. Din cele 28 de echipe, au fost selecţionate opt. Aceste echipe au beneficiat de instruire din partea CCIAT Timişoara şi a echipei internaţionale Climate Launchpad în ceea ce priveşte modul de prezentare a ideii în faţa unui potenţial client sau investitor. La finalul sesiunii de instruire, cele opt echipe şi-au prezentat ideile respectând acelaşi format impus de programul Climate Launchpad, în faţa unui juriu format din specialişti în economie şi afaceri.

biorafinaria-pilot-USAB_b

Câştigătorii locului I - Sweet Circular Refinery - sunt o echipă de specialişti în domeniul biotehnologiei de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, formată din cadre didactice, cercetători şi studenţi la specializarea Biotehnologii Agricole din această universitate. Specializarea din cadrul Facultăţii de Zootehnie şi Biotehnologii a produs de-a lungul anilor specialişti care şi-au dezvoltat cariere în domenii conexe agriculturii sau sănătăţii, precum: reproducţia animalelor, clinici de obstetrică-ginecologie umană, laboratoare de cercetare, clinice şi de diagnostic, nutriţia animalelor, microbiologie, procesarea produselor de origine animală şi vegetală etc.

Despre ce aduce nou acest proces inovativ şi studiul de caz - sorgul zaharat citiţi în revista Ferma, ediţia 1-14 octombrie 2017!

Vizualizat: 685 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?