Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Biblioteca LICEULUI AGRICOL din Geoagiu are 50.000 de cărţi!

Publicat: 22 mai 2019 - 00:15
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Doar 484 de cărţi lipseau în urmă cu o săptămână din Biblioteca Liceului Tehnologic Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu, judeţul Hunedoara, pentru a ajunge la impresionanta colecţie de 50 de mii de volume! Campania DONEZ O CARTE PENTRU UN LICEU AGRICOL a completat colecţia liceului!

Proiectul Fundaţiei Revistei Ferma - SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL a pornit practic de la ideea de a dona două cărţi despre creşterea găinilor ouătoare în sistem free-range şi a puilor de carne, însă pe parcurs el a devenit o veritabilă portavoce a sistemului de învăţământ preuniversitar agricol, cu nevoile şi problemele sale, care trebuie să ajungă într-un final şi în atenţia autorităţilor decidente. În ceea ce ne priveşte, am încercat să ne implicăm nu doar în sensul mediatizării acestor realităţi, dar în măsura în care ne-a fost posibil, am şi întins o mână de ajutor acestor minunate unităţi de învăţământ, lăsate de prea multe ori în voia sorţii.

50000 CARTI_b

La Geoagiu, de pildă, cu ocazia evenimentului de promovare desfăşurat în 12 aprilie a.c., am organizat din nou o donaţie de carte, sub egida campaniei DONEAZĂ O CARTE PENTRU UN LICEU AGRICOL. În total, am predat către biblioteca liceului 182 de volume cu teme de literatură de specialitate. Acestea au fost imediat preluate de către Lucica Todor, care urma să le trieze şi apoi să le alăture celor peste 49.500 de cărţi existente în biblioteca pe care o îngrijeşte de aproape patru decenii. A rămas să determine cu exactitate acest număr, iar noi am promis că, dacă este cazul, vom completa colecţia astfel încât să se atingă pragul de 50.000. „Probabil este cel mai mare fond de carte deţinut de un liceu ardelean”, ne spunea cu mândrie distinsa doamnă, care ne mărturisea că o bună parte din cărţi fuseseră achiziţionate în perioada în care liceul se afla sub tutela Ministerului Agriculturii. „Atunci primeam bani în fiecare an pentru achiziţia de cărţi. De asemenea, eram abonaţi la 38 de titluri de reviste şi ziare de specialitate”, ne-a explicat ea.
Spaţiul bibliotecii este unul primitor, iar Lucica Todor, care se va pensiona la toamnă, vorbeşte cu oarecare nostalgie despre copiii care mai cred în valoarea cărţilor. Atunci când studiază sau se relaxează în această încăpere, copiii şi adolescenţii se simt în siguranţă sub zidul protector de cărţi.

Lucica Todor_bibliotecar Geoagiu_b

Liceul din Geoagiu deţine acum impresionanta colecţie de 50 de mii de volume!
Cu ocazia desfăşurării evenimentului ZIUA LICEELOR AGRICOLE de la AgriPlanta-RomAgroTec (18 mai, Fundulea, jud. Călăraşi) am anunţat VESTEA cea mare pentru Liceul din Geoagiu: ÎN DOAR CÂTEVA ZILE au fost donate cărţile necesare pentru a completa colecţia bibliotecii.

carti biblioteca Geoagiu_b

Joi, 23 mai a.c., cu ocazia "Zilei Porţilor Deschise", echipa proiectului "Susţinem Învăţământul Preuniversitar Agricol" se va afla la Liceul Tehnologic Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu pentru a adăuga în bibliotecă donaţia de carte la care au contribuit peste 30 de persoane, la chemarea campaniei DONEZ O CARTE PENTRU UN LICEU AGRICOL!


VĂ MULŢUMIM PENTRU IMPLICARE!

roll up 50000 CARTI_b


Vizualizat: 2304 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?