Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BASF şi ADAR: Vinuri de aur premiate într-o atmosferă de Oscar

Publicat: 17 mai 2017 - 13:55
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

POVEŞTI CU VINURI ROMÂNEŞTI! Domeniul Vlădoi şi Crama Licorna sunt marii câştigători ai Galei premiilor BASF ”Poveşti cu vinuri româneşti”, ediţia 2017. Marea Finală a Concursului BASF s-a desfăşurat într-o atmosferă de Oscar, în data de 10 mai, la Sibiu.

Zicerea potrivit căreia „Esenţele tari se păstrează în recipiente mici” se potriveşte de minune iniţiativei BASF de a pune sub lumina reflectoarelor licorile bahice produse în micile podgorii şi crame româneşti, cu o suprafaţă viticolă de maxim o sută de hectare.

Foto-Premiere-Marea-Finala_b

După succesul ediţiei din 2016, BASF duce mai departe Povestea viticultorilor mici şi mijlocii din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi Transilvania. Cu sprijinul Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, începând cu luna februarie, compania BASF a evaluat în patru etape regionale nu mai puţin de 350 de vinuri româneşti, cu 90 de probe mai mult comparativ cu anul precedent, obţinute în ultimii 3 ani de producţie (2014, 2015 sau 2016). 36 dintre ele, câte 12 pentru fiecare din categoria vinurilor albe, roşii sau rosé au fost selectate pentru marea finală de la Sibiu.

BASF - Povesti cu vinuri romanesti 2017_b

Vinuri autohtone, juriu format din experţi internaţionali
Evenimentul ”Poveşti cu vinuri româneşti” a beneficiat de expertiza unui juriu format din profesionişti, degustători autorizaţi, membri ai ADAR, la care s-au adăugat şi degustători profesionişti din Germania, reprezentanţi ai cramei BASF.
Juriul internaţional al concursului a desemnat cele mai bune trei vinuri româneşti produse de viticultorii mici şi mijlocii:
Ion Vlădoi (Domeniul Vlădoi) a câştigat marele premiu la categoria vinuri rose, cu o Fetească Neagră din anul 2016
Sauvignon-ul Blanc din anul 2016, creat de fiica sa, Anca Maria, a primit premiul cel mare la categoria vinuri albe
Crama Licorna şi-a adjudecat categoria vinurilor roşii cu un Cabernet Sauvignon din anul 2014.


The-winners_bDe la stânga la dreapta: Robert Băicoianu, Gabriel Lăcureanu, Anca Maria şi Ion Vlădoi

Pentru aceştia BASF a pus la bătaie premii în valoare totală a de 18.653 de euro. Cei trei mari câştigători se vor bucura de premii pe măsură. Pe lângă realizarea unui publireportaj la televiziunea Agro TV, fiecare îşi poate alege servicii profesionale de promovare a afacerii sau utilaje pentru aplicarea tratamentelor la viţa de vie, în valoare de 6218 euro. Pe lângă beneficiile materiale, finaliştii se bucură de un câştig şi mai mare: recunoaştere, identitate de brand, o mai bună vizibilitate şi promovare pe piaţa vinurilor autohtone, încredere şi un puternic stimulent pentru a produce în continuare vinuri de cea mai bună calitate. Ca şi anul trecut, organizatorii pregătesc acum cel de-al doilea catalog naţional ”Poveşti cu vinuri româneşti”, în care pasionaţii de vin pot descoperi poveştile tuturor celor 36 de vinuri calificate în finală.

BASF - Povesti cu vinuri romanesti 2017_b
A fost un eveniment apreciat şi gustat de viticultorii noştri. Comparativ cu anul precedent, calitatea probelor a crescut, la fel şi interesul pentru prezentările produselor noastre de protecţie a culturii de viţă de vie. De altfel, de la un an la altul, acest lucru s-a reflectat în creşterea vânzărilor BASF şi a interesului pe care viticultorii îl arată produselor noastre”, explică Robert Băicoianu, directorul de vânzări pentru culturi horticole în cadrul Diviziei BASF pentru Protecţia Plantelor.
Finala de la Sibiu a beneficiat de prezenţa lui Holger Koch, directorul BASF pentru culturi horticole pe Europa şi Orientul Mijlociu. Acesta a prezentat câteva elemente interesante legate de angajamentul companiei BASF faţă de activităţile de cercetare - dezvoltare, cât şi noutăţi privind tehnologiile  şi produsele BASF pentru protecţia culturilor de viţă de vie.

BASF - Povesti cu vinuri romanesti 2017_b


Finala concursului ”Poveşti cu vinuri româneşti” a beneficiat de sprijinul unui juriu deosebit. Degustătorilor membri ai ADAR precum dr. ing. Georgel Costache, dr. ing. Ioan Gavrilescu, dr. ing. Delia Stătescu şi prof. univ. Arina Antoce li s-au alăturat şi doi specialişti din Germania, reprezentanţii cramei BASF din Ludwigshafen, Renate Fleischer şi Bernhard Wolff. Crama BASF este un important promoter al vinurilor de calitate, având în stoc peste 1.000.000 de sticle şi un rulaj de 7-800.000 de sticle de vin pe an.

Tată şi fiică - marii câştigători ai finalei concursului BASF, la categoriile de vinuri rosé şi albe
Atmosfera evenimentului a fost amplificată şi de farmecul amfitrionului, celebrul actor Claudiu Bleonţ. Juriul a anunţat mai întâi cele nouă vinuri nominalizate la marile premii pentru categoriile albe, roşii şi rosé. Momentul emoţionant a venit însă la anunţarea câştigătorilor. Un lucru inedit a fost faptul că, la categoriile de vinuri albe şi rosé, premiile au fost câştigate în familie.


Crama Domeniul Vlădoi a obţinut primele locuri cu două vinuri create de tată şi fiică. Ion Vlădoi a câştigat marele premiu la categoria rosé, cu o Fetească Neagră din 2016. Spre bucuria viticultorului, vinul creat de fiica sa, Anca Maria, un Sauvignon Blanc din 2016, a primit marele premiu la categoria vinuri albe. ”Normal, a fost o surpriză plăcută. Mă aşteptam ca măcar una dintre probele finaliste să câştige. Juriul a anunţat mai întâi Sauvingon-ul fiicei mele. Apoi a urmat şi vinul meu. Am fost foarte mândru, e copilul meu, a crescut şi a învăţat de la mine. E greu în acest domeniu, mai ales pentru fete, cu băieţii e mai simplu. Eu vinific mai tradiţional. Ea deja are stilul ei, e mai tânără, vede altfel vinurile, dar sunt liniştit, sunt sigur că lucrurile au pornit pe un drum bun, crama rămâne pe mâini bune”, spunea Ioan Vlădoi, managerul cramei Domeniul Vlădoi.

Câştigarea concursului de vinuri BASF ne-a adus beneficii economice extraordinare
Crama Licorna (Frey Andy SRL), a primit premiul cel mare la categoria vinuri roşii, cu un Cabernet Sauvignon, din 2014. Este pentru a doua oară când un vin obţinut de Gabriel Lăcureanu la crama din Gura Vadului, regiunea Dealu Mare, obţine marele premiu în cadrul concursurilor BASF. Anul trecut, câştigător a fost însă un vin rosé, cupaj de Merlot, Cabernet Sauvignon şi Syrah.


Premiul din 2017 vine ca o confirmare a calităţii vinurilor produse de Gabriel Lăcureanu la Crama Licorna. ”Am participat cu trei vinuri. Ne-am calificat cu două în marea finală. Faţă de anul trecut, am văzut mult mai mulţi participanţi, au crescut foarte mult notorietatea evenimentului şi interesul faţă de iniţiativa BASF. Tind să cred că e concursul care a adunat vinurile româneşti de cea mai înaltă clasă.
Nouă, de exemplu, câştigarea concursului de anul trecut ne-a adus vânzări excelente ale vinului rosé. Am avut beneficii economie extraordinare. Mulţi dintre cei care veneau la cramă ştiau de concursul BASF, întrebau de vinul câştigător şi îl cumpărau”, a declarat Gabriel Lăcureanu, oenologul Cramei Licorna.

Pachet tehnologic anti mană, făinare şi putregai cenuşiu
BASF Crop Protection se preocupă atât de protecţia viţei de vie, cât şi de viitorul afacerilor mici şi mijlocii din viticultura autohtonă, pentru că - aşa cum ne declara Robert Băicoianu, „cine iubeşte vinul, nu lasă viţa de vie să sufere”.

BASF îşi doreşte să sprijine acest sector, să promovăm micile afaceri şi anumite vinuri, să-i ajutăm să creeze identitatea de brand, să participe la diferite concursuri, la nevoie să achiziţioneze anumite utilaje, în aşa fel încât între BASF şi aceştia să nu fie doar o relaţie de vânzător - cumpărător, ci vrem ca atunci când un viticultor are o problemă, specialiştii BASF să fie prima lor opţiune în a obţine un sfat”, a declarat Robert Băicoianu în exclusivitate pentru revista Ferma.

Totodată cel care s-a ocupat îndeaproape de organizarea acestui eveniment de marcă, a făcut şi câteva recomandări tehnologice. Anul acesta, BASF a pregătit două pachete promoţionale la viţa de vie, formate din fungicidele Forum® Gold, Vivando® şi Cantus®. „Sunt trei produse destinate combaterii celor mai importante şi comune boli - mană, făinare şi putregai cenuştiu, trei produse care anul acesta s-au regăsit în două pachete tehnologice cu un discount interesant pentru fermieri, epuizate înainte de începerea sezonului de aplicare”, ne-a precizat directorul de vânzări pentru culturi horticole.


Pentru a ne convinge încă o dată de greutatea acestui eveniment, amintim că juriul a fost prezidat de Georgel Costache, vicepreședintele ADAR, expert din partea României în Comisiile de Enologie și Băuturi Distilate la Organizația Internațională a Viei și Vinului și singurul degustător expert din România care a obținut marea medalie de aur la concursul mondial de vinuri Bruxelles, cea mai mare competiție de acest gen din lume.

Felicitări tuturor participanţilor, câştigătorilor şi organizatorilor!

Vizualizat: 1237 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?