Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Apulum Agraria 2011, la Alba Iulia

Publicat: 09 septembrie 2011 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Judeţul Alba sărbătoreşte bogăţia toamnei cu ocazia celei de-a XX-a ediţii a Târgului APULUM AGRARIA, organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba şi Asociaţia Ţara Vinului Alba

Click pe poza pentru galerie!

Târgul se va desfăşura în perioada 23-25 septembrie 2011, în spaţiul expoziţional din zona Pieţei Pascu - cartierul Cetate din Alba Iulia.

La ediţia din acest an standurile producătorilor agricoli individuali şi ale firmelor vor abunda în fructe şi legume pe alese, nenumărate produse de panificaţie şi patiserie, ouă, ciuperci, brânzeturi, preparate din carne, conserve de carne şi de legume, peşte, miere de albine şi produse apicole, sucuri de fructe, vinuri, flori şi pomi fructiferi.

Şi de această dată vor fi prezenţi producători de produse tradiţionale şi ecologice din ţară şi sunt aşteptaţi reprezentanţii judeţelor înfrăţite din Ungaria - Bacs Kiskun şi Tolna dar şi din Voivodina.

Vor fi organizate o serie de activităţi menite să promoveze o viaţă sănătoasă, bazată pe consumul de legume şi fructe produse în gospodăriile din judeţul Alba, cum ar fi: parada bicicletelor decorate cu legume şi fructe, concursul „dovleacul hazliu”, precum şi activităţi de educaţie a gustului pentru copii, acestea din urma încadrate de conceptul Slow Food şi realizate de Conviviumul Slow Food Alba Transilvania.

Vor fi organizate, ca în fiecare an, expoziţii de animale dar şi de păsări şi animale mici, precum şi prezentări de maşini, utilaje şi echipamente agricole.

Atmosfera de sărbătoare va fi întreţinută de Ansamblul de fanfară a judeţului Alba şi de un program folcloric. Un moment deosebit îl va constitui „Opera în piaţă”, moment îndrăgit de vizitatorii târgului şi pe care Consiliul Judeţean Alba îl pune în scenă pentru a face o promovare şi mai completă a producătorilor agricoli locali şi a produselor acestora.

Vor fi prezenţi la Târgul Apulum Agraria 2011, societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, care vor expune produse din diferite domenii agroalimentare: preparate din carne; produse de panificaţie, patiserie, cofetărie; miere şi produse apicole; brânză, ouă, peşte; legume, fructe, flori, cereale; produse fitosanitare; alimentaţie publică; vinificatori; maşini, utilaje şi echipamente agricole; crescători de animale; crescători de păsări şi animale mici; asociaţii.

Vizualizat: 746 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?