Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Aplicaţia Inovagria Meteo

Publicat: 07 noiembrie 2017 - 22:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

• acum fermierii pot fi cu un pas înaintea vremii

Pe 6 septembrie a.c., la sediul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, ANM şi Siveco România au lansat Inovagria Meteo, o aplicaţie suport pentru managementul fenomenelor meteo şi agrometeo pe teritoriul României.

Cu această nouă aplicaţie, fermierii pot lua deciziile cele mai bune în adoptarea anumitor tehnologii vizavi de starea vremii. Dar, conform afirmaţiilor Elenei Mateescu, director general ANM, poate fi folosită de orice alt cetăţean preocupat de a afla starea vremii în zona care-l interesează.

Platformă pentru bunul mers al agriculturii
„Cu ajutorul Inovagria Meteo, fermierii vor putea să îşi planifice eficient activitatea agricolă şi să ia deciziile corecte pentru protejarea producţiei agricole. Aceştia vor avea posibilitatea de a cunoaşte în orice moment starea vremii, presiunea atmosferică, umiditatea aerului şi a solului, viteza vântului sau rezerva de apă din sol la nivel de localitate. Având aceste informaţii la zi, fermierii vor şti când să scoată utilajele pe câmp, când să irige, când să protejeze culturile de arşiţă sau de îngheţ şi când să-şi planifice lucrările de semănat, astfel încât să evite îngheţul plantelor”, a precizat, pentru cei prezenţi la eveniment, Gabriel Lospa, directorul departamentului eAgriculture Siveco România.

Utilizatorii vor avea acces, de oriunde şi oricând, la o serie de date meteo şi agrometeo:
- condiţiile meteo pentru orice loc din România;
- prognoza meteo specializată pentru următoarele 24 de ore şi pe 3 zile, pentru orice locaţie din România;
- temperatura aerului şi a solului, precum şi minima şi maxima zilei;
- cantitatea de precipitaţii, umiditatea aerului şi a solului;
- presiunea atmosferică, viteza vântului şi rafala maximă a vântului;
- rezerva de apă din sol pentru cultura de grâu şi de porumb, buletin agrometeorologic;
- avertizări imediate de vreme severă la nivel de localitate;
- fenomene de risc;
- istoric meteorologic pentru fiecare staţie meteo.
Pe orice terminal, cel mai frecvent pe un telefon (Android), fermierii sau alte persoane interesate pot să primească notificări cu avertizările de vreme severă şi cu prognoza pe trei zile. Aşa se face că situaţiile meteo complicate ajung acum, din timp, pe orice dispozitiv Android care are descărcată aplicaţia disponibilă pe Google Play Store.
Trebuie precizat că Inovagria Meteo este parte integrantă a aplicaţiei Inovagria, o platformă tehnologică dedicată managementului performant al fermelor, dezvoltată de Departamentul eAgriculture al Siveco România şi lansată în toamna lui 2016 la IndAgra.
Din partea fermierilor au participat liderul Federaţiei Pro Agro, Emil Dumitru, şi vicepreşedintele LAPAR, fermierul constănţean şi fostul secretar de stat în MADR, Gheorghe Albu. Ambii văd cu ochi buni iniţiativa celor de la ANM şi Siveco România. Ca şi reprezentanţii Academiei de {tiinţe Agricole şi Silvice, care prin intermediul fostului ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, au calificat pozitiv această aplicaţie extrem de necesară pentru un management eficient al tehnologiilor, mai ales în ceea ce priveşte aplicarea tratamentelor cu pesticide. La eveniment a participat şi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.
Costul cu această aplicaţie pentru eventualii utilizatori este nesemnificativ, undeva la mai puţin de 5 lei/lună (9,95 euro/an).

 

Aplicaţia Inovagria Meteo_b
Elena Mateescu: „În contextul schimbărilor climatice actuale (…), aplicaţia suport Inovagria Meteo răspunde provocărilor generate de creşterea frecvenţei şi intensităţii fenomenelor meteo, în corelaţie cu necesitatea de a îmbunătăţi managementul resurselor în activitatea de producţie”.

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 17 (200) (1-15 octombrie 2017)

Vizualizat: 524 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?