Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Antoniu Pîrva, un elev de 10!

Publicat: 22 octombrie 2021 - 19:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fundaţia Revistei Ferma, prin proiectul "Susţinem Învăţământul Preuniversitar Agricol", a demarat o nouă campanie de sprijinire a elevilor de la liceele agricole, prin implicare directă a tuturor celor interesaţi.

Este deja o certitudine faptul că pregătirea generaţiei de mâine din agricultură depinde de noi toţi: societatea civilă, autorităţi, instituţii de învăţământ, profesori, fermieri, companiile din agribusiness. Fiecare dintre noi avem cel puţin un motiv serios pentru care ne dorim o agricultură performantă şi nu putem ignora importanţa pregătirii teoretice şi practice, încă de pe băncile liceelor de profil.

Aceşti copii au nevoie de încrederea şi motivaţia pe care le-o oferă toţi cei care se implică activ în viitorul lor profesional.

Prin campania "Susţine şi tu un elev de la liceul agricol" ne propunem, în prima fază, să oferim un cadou util câte unui elev de la fiecare din cele peste 50 de licee agricole din ţară. Bineînţeles, aceşti copii, selectaţi de către Fundaţia Revistei Ferma împreună cu reprezentanţii liceelor, vor fi susţinuţi pe parcursul lor educaţional de către cei care au contribuit la campanie.

Antoniu Pirva_b 

 

Primul beneficiar este Antoniu Pîrva


Antoniu este elev în clasa a XII-a, profilul economic, la Liceul Tehnologic Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu, judeţul Hunedoara. L-am cunoscut cu ocazia desfăşurării proiectului "Profesiile agriculturii viitorului" iniţiat de Fundaţia WorldSkills Romania în parteneriat cu Asociaţia Presei Agricole din România, când am organizat o deplasare a elevilor de la liceul din Geoagiu în ferme din judeţul Timiş.

Antoniu este un elev de 10! Dar şi un tânăr de nota zece. Are grijă de gospodăria familiei, este pasionat de mecanizare, dar mai ales de tractoare şi învaţă agricultură de mic, la firul ierbii, muncind zi de zi ca un om mare. Pe lângă toate acestea are şi rezultate bune la învăţătură. Motive suficiente pentru a-l alege pe Antoniu Pîrva drept primul beneficiar al campaniei Fundaţiei Revistei Ferma.

Reacţia lui Antoniu a fost: "De ce eu? Ce am eu atât de special?" Tu, tu eşti special, Antoniu! Reprezinţi o generaţie supusă multor presiuni şi incertitudini şi, cu toate acestea, ai ales un drum greu, dar tot ceea ce faci e cu pasiune şi o maturitate care mă impresionează. Suntem alături de tine şi te susţinem pentru a-ţi împlini visul!

Click AICI şi vezi mesajul lui Antoniu pentru Fundaţia Revistei Ferma.

Antoniu Pirva diploma_b 

 

Mulţumim partenerilor!


Antoniu a primit în dar un laptop, oferit cu sprijinul Prof. Dr. ing. Dr. HC Nicolae Corcionivoschi, absolvent al USAMVB Timişoara, Director al Departamentului de Microbiologie Alimentară al "Agri-Food and Biosciences Institute" din Belfast.

Firmele MEWI şi SOLIS by Rural Plant i-au dăruit lui Antoniu pachete cu obiecte promoţionale.

Mulţumesc şi dnei profesor Daniela Lal.

 

Susţine şi tu un elev de la liceul agricol! Doriţi să vă implicaţi în acest proiect şi să deveniţi mentori şi susţinători ai elevilor de la liceele agricole?

Contactaţi Fundaţia Revistei Ferma la tel. 0722814021 sau e-mail: nicoleta@revista-ferma.ro şi vă oferim toate detaliile.

 

un articol de

NICOLETA DRAGOMIR

Vizualizat: 3410 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?