Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agromalim - tradiţie şi excelenţă în agricultură

Publicat: 13 octombrie 2010 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ediţia cu numărul XXI a Târgului internaţional de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje “Agromalim 2010” şi-a închis porţile duminică, 12 septembrie.

Click pe poza pentru galerie!

La sfârşitul celor patru zile dedicate agriculturii, organizatorii s-au declarat mulţumiţi de faptul că în ciuda dificultăţilor financiare cu care se confruntă întreprinzătorii din domeniul agricol, întreg spaţiul expoziţional din complexul Expo Arad Internaţional, atât interior, cât şi exterior, a fost ocupat.

Aproximativ 270 de firme din România, Ungaria, Austria, Germania, Italia, Marea Britanie şi Spania şi-au desfăşurat oferta generoasă de produse şi servicii agricole, de la utilaje, maşini, echipamente şi inputuri pentru cultura plantelor, creşterea animalelor şi industria alimentară, tehnologii agricole de ultimă oră, până la produse agro-alimentare şi tradiţionale.

“Chiar şi în condiţiile destul de dificile din această perioadă am reuşit cel puţin să menţinem târgul la nivelul anului trecut, suntem aproape de capacitatea maximă în ceea ce priveşte expunerea standurilor exterioare, iar pe partea de interior, pe lângă firmele care se găsesc de obicei într-un târg, am început anul trecut şi am continuat şi anul acesta să aducem producătorii de produse tradiţionale din zona Aradului, membrii ai Asociaţiei “Arădeanca”, dar şi alţi producători din judeţele învecinate.

Una peste alta, am reuşit să ocupăm şi cele două pavilioane care ne stau la dispoziţie. Deşi vremea n-a fost tocmai favorabilă, fermierii neputând ieşi în câmp, aceştia au venit la târg unde şi-au adunat informaţiile necesare.

Cu siguranţă, în perioada următoare vor apărea şi rezultate concrete pentru firmele participante, iar vizitatorii vor demara proiecte de achiziţii şi de finanţare în urma contactelor stabilite aici”, ne-a declarat Cimi Enache, manager de proiect Agromalim.

Remarcabilă a fost prezenţa numeroasă în târg a firmelor străine, numai din Ungaria fiind prezenţi 30 de întreprinzători cu o gamă variată de produse, echipamente şi tehnologii agricole. Acestora li s-au adăugat asociaţii ale crescătorilor de ovine din Marea Britanie şi din Ungaria, ultimii participând şi cu animale. “Ungaria este un partener tradiţional al acestui târg de şase ani încoace.

România are un potenţial agricol imens, care nu e exploatat aşa cum trebuie. Noi avem produse, tehnologii şi o experienţă bogată şi considerăm că împreună cu partenerii români putem găsi soluţii comune şi avantajoase pentru a valorifica acest potenţial”, ne-a spus Ferenc Bogar, consilier economic al Ambasadei Ungariei la Bucureşti.

 

Standurile cu animale au cucerit vizitatorii

Ca în fiecare an, şi de această dată au avut loc întâlniri ale asociaţiilor crescătorilor de animale, însă atracţia vizitatorilor a constituit-o Expoziţia de animale, organizată cu sprijinul asociaţiilor de crescători de animale - ASVAC Arad, Păstorul Crişana, Mioriţa Chişineu Criş, AGCTR Arad - al ANARZ Bucureşti şi OARZ Arad. Au fost expuse cabaline şi animale de hobby, dar şi taurine şi ovine, în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Expoziţiei Naţionale de Animale.

În primele două zile, standurile de ovine au fost ocupate cu oi ale crescătorilor din Ungaria, care au impresionat vizitatorii cu exemplare valoroase, majoritatea specializate pe producţia de carne, fiind prezenţi berbeci din rasele Merinos de carne nemţesc, Cap negru nemţesc, Suffolk, Texel încrucişat, mioare de lapte din rasa Lacaune, precum şi berbeci de prăsilă şi oi mame din rasa Berrichon du Cher.

Ziua de sâmbătă a fost dedicată crescătorilor de ovine, care au adus în expoziţie animale din cele mai variate rase. Tot atunci s-a organizat şi întâlnirea Federaţiei Crescătorilor de Ovine din România „Romovis”, unde s-a discutat în principal despre legea păşunilor, subvenţia la ovine pe anul acesta şi s-a dezbătut problema identificării animalelor.

Expoziţia de Bovine organizată în cadrul tradiţionalei Expoziţii de Animale a Agromalim a reunit 13 fermieri membrii ai asociaţiilor profesionale din judeţul Arad, care au participat cu aproape 50 de bovine, cele mai multe din rasele Bălţata românească şi Holstein Friză, dar şi exemplare din rase de carne.


Motocultorul a plecat la Dorobanţi

Revista Ferma, împreună cu organizatorul Agromalim, a organizat tombole zilnice, cu premii constând în materiale promoţionale de la firmele participante, precum şi cărţi agricole, DVD-uri şi abonamente oferite de revista Ferma. Toate taloanele de la tombola zilnică au fost câştigătoare. Premiile au fost oferite de: Chemirol Agro, Maschio-Gaspardo, Prod Agro Tehnic, Agrocomerţ Holding, Maşini Agricole Performante, Riela, O-Mac Pădure&Grădină, Revista Ferma.

La Marea tombolă a expoziţiei, revista Ferma a oferit un motocultor - marele premiu, care a fost câştigat de TIBERIU ÖZE din localitatea Dorobanţi, judeţul Arad. Tot la Marea tombolă, revistele Ferma şi Smart Agri Magazin au oferit premii constând în abonamente.

Vizualizat: 638 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!