Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Agromalim 2019, ediţia 30

Publicat: 23 octombrie 2019 - 19:44
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cea de-a XXX-a ediţie a Târgului internaţional de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje Agromalim, a adunat, timp de patru zile, la Expo Arad, 250 de expozanţi din ţară şi din străinătate şi 16.500 de vizitatori.

Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, Gheorghe Seculici, a ţinut să precizeze, la deschiderea evenimentului, că târgul de la Arad este primul eveniment agricol de acest tip organizat în ţara noastră după 1989, iar Aradul este singurul judeţ din ţară care are un centru expoziţional construit cu sprijinul tuturor autorităţilor locale care au condus judeţul în ultimii 30 de ani. Această ediţie a fost una dintre cele mai grele pentru organizatori, atât din cauză că lipsa forţei de muncă se resimte tot mai tare în mai multe domenii, în vestul ţării, dar şi din cauza problemelor generate în judeţul Arad de apariţia unor focare de pestă porcină africană în luna august a.c., a mai spus preşedintele Camerei de Comerţ Arad. Din această cauză, la Agromalim 2019 nu au fost prezentate bovine şi ovine sau cai, ca în anii trecuţi, ci au fost expuse doar păsări şi iepuri.
La conferinţa oficială de deschidere a Agromalim au participat primarul municipiului Arad - Călin Bibarţ, preşedintele Consiliului Judeţean Arad - Iustin Cionca, preşedintele Academiei de {tiinţe Agricole - Valeriu Tabară, ataşatul Agricol al Ambasadei Ungariei la Bucureşti - Sándor Tibor László, fostul director al Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie - Lelior Iacob, în prezent consilier MADR, Georgică Nica şi consilierul cancelariei Prefecturii Judeţului Arad, Flavius Morar.

Agromalim 2019Click pe poza pentru galerie!

“Boala care a lăsat un târg cu tradiţie fără animale”

Cei 250 de expozanţi prezenţi la Agromalim 2019 şi-au prezentat ofertele de produse şi servicii pe o suprafaţă de 35.000 de metri pătraţi, din care 4.500 metri pătraţi în interior.
Oficialii judeţului prezenţi la deschiderea evenimentului s-au ferit să pronunţe cuvintele „pestă porcină”. S-au referit la boala care a lăsat un târg cu tradiţie în zootehnie fără animale ca fiind o „situaţie nefastă”, „circumstanţe nefavorabile” şi alte eufemisme. Totuşi, Lelior Iacob, fostul şef al ANZ, a spus că reprezentanţii ministerului Agriculturii discută cu cei ai ANSVSA posibilitatea să permită expoziţiile de animale în viitor, chiar dacă ţara este încă plină de pestă porcină africană. Legal, sunt interzise doar târgurile cu vânzare de animale, nu şi expoziţiile.
Chiar şi fără animale, care erau cu siguranţă un punct important de atracţie pentru vizitatorii târgului de la Arad, Agromalim 2019 a strâns multă lume, interesată de tehnică agricolă, dar şi de schimb de idei şi discuţii despre problemele din agricultură, iar numărul firmelor străine care participă la târgul de la Arad a fost mai mare decât în alţi ani.
Asociaţiile crescătorilor de ovine din judeţul Arad şi-au amenajat standuri proprii cu obiecte specifice şi au întins mese bogate cu produse tradiţionale, unde s-au strâns în fiecare zi la discuţii, iar asociaţiile crescătorilor de bovine au organizat concursuri cu premii substanţiale pentru fermieri şi prezentări tehnice pentru sectorul creşterii vacilor de lapte.
Citiţi pe larg despre tehnica şi tehnologiile agricole prezentate la Agromalim 2019, precum şi despre o parte dintre problemele discutate de fermierii prezenţi la Arad la jumătatea lunii septembrie, în ediţiile viitoare ale Revistei Ferma.

Articol publicat în revista Ferma nr. 17/244 (ediţia 1-14 octombrie 2019)

Vizualizat: 395 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?