Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

„AgriCultura” brăileană

Publicat: 03 decembrie 2017 - 11:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Desfăşurată timp de patru zile, între 28 septembrie şi 1 octombrie 2017, în municipiul Brăila, cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Naţional AgriCultura 2017, având ca partener media revista Ferma, s-a bucurat de un real succes. 

La Târgul Naţional AgriCultura 2017 au ţinut să participe 65 de companii (din care 15 firme din alte judeţe), din următoarele domenii: maşini, utilaje şi echipamente pentru mecanizarea agriculturii; structuri asociative - cooperative şi asociaţii agricole; horticultură; sistemul bancar; procesatori din industria alimentară; firme din domeniul HoReCa; meşteri populari. Participanţii şi-au etalat produsele pe o suprafaţă generoasă, însumând peste 7.000 mp.

„AgriCultura” brăileană_b
De evidenţiat este faptul că pe parcursul târgului au fost semnate contracte de vânzare pentru cinci tractoare şi echipamente agricole, precum şi multe alte produse, totodată, stabilindu-se numeroase contacte de agribusiness.
Aşa cum şi-au dorit organizatorii, evenimentul le-a oferit fermierilor din această parte de ţară posibilitatea de a cunoaşte noile tendinţe de dezvoltare din domeniul agricol, oportunităţi de a crea parteneriate şi de a identifica noi pieţe de desfacere. În formatul ales, conform programului stabilit, au avut loc evenimente conexe, precum: expuneri de specialitate pe teme de interes pentru fermieri, soluţii de finanţare a afacerilor din domeniul agricol, dar şi alte forme de sprijin prin programe naţionale şi europene, s-au desfăşurat prezentări de firme şi de produse, precum şi întâlniri ale asociaţiilor de producători agricoli.

Trei motive care justifică prezenţa ministrului la AgriCultura
Porţile acestei prestigioase manifestări, organizată de Camera de Comert, Industrie şi Agricultură Brăila, au fost deschise de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„AgriCultura” brăileană_b
În cuvântul său „la uvertură”, înaltul oficial guvernamental a ţinut să-şi motiveze prezenţa: „Nu puteam să lipsesc de la această manifestare, din trei motive. Brăila este un judeţ puternic cu profil agrar, cu fermieri deosebiţi, iar anul acesta este judeţul fruntaş în agricultura Ţării Româneşti. Al doilea motiv este acela că acest judeţ beneficiază de cea mai importantă suprafaţă la irigat. M-am dus să văd dacă sunt folosite canalele pline cu apa gratuită dată de Guvern. Spre surprinderea mea placută sau spre aşteptările mele normale, am găsit fermieri care asigurau norma de udare pentru răsărirea culturilor din această toamnă. Al treilea motiv este o reîntâlnire cu valoroşii parlamentari ai judeţului dumneavoastră, care mereu mi-au fost alături”.
Trecând în revistă toate standurile târgului, şeful Agriculturii s-a întreţinut cu producătorii agricoli brăileni veniţi să-l vadă. Vizitând spaţiul de expunere al Cooperativei Agricole BRAICOOP, Petre Daea a dorit să aibă o întâlnire de lucru, cât mai repede posibil, cu membrii cooperatori brăileni, „pentru faptul că reuşiţi să cultivaţi o asemenea suprafaţă împreună şi aproape toată la irigat şi sigur că aveţi nevoie de sprijin”, a precizat Daea.


TÂRGUL - TRADIŢIA UNUI EVENIMENT CAMERAL PROMOŢIONAL
“Sper ca industriaşii români să înţeleagă că în agricultură şi în industria alimentară sunt echipamente care se caută din ce în ce mai mult, dovada fiind interesul pentru aceste manifestări care de la an la an cresc atât ca număr de expozanţi, cât şi ca suprafaţă. Astfel, sperăm să ajungem să echilibrăm balanţa de plăţi a României, să ajungem să producem cât mai mult în România”, a declarat, în deschiderea oficială a târgului AgriCultura, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Industrie a României.
La rându-i, Ştefan Fusea, şeful CCIA Brăila, a ţinut să concluzioneze: „Cea de-a XXI-a ediţie a acestei manifestări, devenită tradiţie pentru judeţul nostru, a demonstrat încă o dată că Brăila îşi are un loc de frunte în agricultura românească, atrăgând an de an expozanţi care prin produsele etalate scot în evidenţă noutatea şi modernismul exponatelor, precum şi dorinţa reală a firmelor de a se face cât mai cunoscute. De aceea, Camera de Comert, Industrie şi Agricultură Brăila îşi propune să păstreze tradiţia acestui eveniment care a căpătat valenţele unei mărci de prestigiu în cadrul evenimentelor promoţionale ale instituţiei camerale brăilene”.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 18/201 (editia 15-31 octombrie)

 

Vizualizat: 536 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?