Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

20 de ani Merpano, sărbătoriți la Ziua Câmpului

Publicat: 24 iunie 2022 - 12:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

„Ziua Câmpului” Merpano a marcat, anul acesta, aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea companiei din județul Timiș. Fermierii împreună cu ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, au aplaudat ploaia.

O zi cu ploaie torențială nu este ideală pentru un eveniment în câmp, însă fermierii din vestul țării s-au bucurat enorm de precipitații, venite, după cum spun chiar ei, în al 13-lea ceas.

Aproape 650 de fermieri din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Bihor, dar şi din alte judeţe s-au adunat, pe 28 mai, pe platforma agricolă din Săcălaz a companiei Merpano, pentru a participa la Ziua Câmpului”, sărbătoare organizată sub sloganul: „O zi dedicată Agriculturii, în câmpia roditoare a Banatului”. 

20 de ani Merpano, sărbătoriți la Ziua Câmpului1_b


35 DE COMPANII, 59 DE SOIURI DE GRÂU ȘI ORZ


În cifre, Ziua Câmpului Merpano din 2022 a însemnat o suprafață de 15 ha, 35 de companii din agribusiness furnizoare de inputuri și utilaje agricole cu standuri, loturi demonstrative cu 59 de soiuri de grâu şi de orz, unele comercializate deja în România, altele aflate în testare. Au fost prezentate tehnologii moderne de cultură, soluţii şi produse pentru protecţia plantelor și pentru agricultura de precizie.

MEWI şi Agrocomerţ Holding, parteneri vechi ai Merpano, au prezentat cele mai noi și performante tractoare şi combine, unele dintre acestea fiind chiar mașinile agricole cu care Merpano lucrează în câmpurile proprii.

Când ploaia s-a mai domolit, fermierii au asistat și la demonstrații cu o dronă pentru fertilizat.

Un spațiu special - KIDS Zone - a fost amenajat pentru copii, cu jocuri, animație și pictură pe față.

 20 de ani Merpano, sărbătoriÈ›i la Ziua Câmpului4_b


LIDER ÎN BANAT ȘI CRIȘANA


Societate cu capital 100% privat românesc, înfiinţată în anul 2002, Merpano a devenit, în cei 20 de ani de activitate, lider de piață în distribuția de inputuri agricole în Banat și Crișana.

Activitatea principală a Merpano este furnizarea de produse pentru protecţia plantelor de la cei mai mari producători la nivel mondial, de seminţe cu valoare genetică mare, fertilizanţi şi servicii agricole profesionale. Merpano exploatează peste 3.000 ha de teren, din care peste 250 ha sunt destinate producerii de sămânță de grâu din soiurile cele mai adaptate pentru zona de vest a țării. Din 2018, Merpano are și cea mai mare și modernă stație de condiționare de semințe din această zonă.

 20 de ani Merpano, sărbătoriÈ›i la Ziua Câmpului3_b


O ECHIPĂ DE PROFESIONIŞTI


Ce înseamnă să construiești această poziție de top în tot vestul țării, iar apoi să o păstrezi și s-o menții, în pofida unei concurențe tot mai acerbe, pe o piață provocatoare şi exigentă?

Pentru noi, această poziție reprezintă o mare onoare, dar și o imensă responsabilitate. Generații de fermieri s-au format, au evoluat și au avut succes având ca partener firma Merpano. Această reușită înseamnă o echipă inimoasă de oameni care împărtășesc un set de valori comune - seriozitate, promptitudine, punctualitate, corectitudine în relații, respectarea promisiunilor, profesionalism, spune Andrea TOȘCA, administrator Merpano.

Exact despre aceste valori ne-au povestit și fermierii cu care am stat de vorbă la Ziua Câmpului. Unii veniseră la eveniment de la peste 100 de kilometri distanță și, de aproape 20 de ani, își cumpără toate inputurile de la Merpano. Alți fermieri, mai tineri, fac agricultură de doar câțiva ani, și colaborează, de la bun început, cu Merpano.

 20 de ani Merpano, sărbătoriÈ›i la Ziua Câmpului5_b


MESAJUL MINISTRULUI AGRICULTURII, LA ZIUA CÂMPULUI


Prezent la „Ziua Câmpului Merpano, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, s-a bucurat împreună cu fermierii de ploaie și a lăudat culturile agricole pe care le-a văzut în județul Timiș. Acesta a recunoscut însă că producțiile de anul acesta vor fi mai mici decât cele de anul trecut.

„Să-i mulțumim lui Dumnezeu și să ne bucurăm împreună de ploaie și de faptul că suntem la acest târg extraordinar de bine organizat de Merpano. (… ) Traversăm o perioadă complicată. La toate posturile TV se anunță apocalipsa. (…) O să trecem cu bine și peste această perioadă (…) datorită fermierilor care își pun în comun experiența pentru a avea rezultate extraordinare la finalul unui an agricol. (…) Sunt absolut convins că vom finaliza cu bine anul agricol 2021-2022. Nu vom avea recoltele de anul trecut, când a fost un an aproape perfect din toate punctele de vedere, dar să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru ceea ce vom pune în hambare, iar grânele și alimentele pe care le veți obține să le prețuim mult mai mult. Să avem mult mai multă grijă când le vindem. Este munca dumneavoastră, făcută cu noroiul până la genunchi sau în praf, atunci când nu plouă, zi de zi în soare și trebuie să fiți respectați pentru lucrul acesta, le-a transmis ministrul Chesnoiu fermierilor prezenți la eveniment.

Acesta a adăugat că își dorește ca Ministerul Agriculturii să pună cât mai repede în funcțiune noile unități de combatere a grindinei și de stimulare a precipitațiilor și în zona de vest a țării.

 20 de ani Merpano, sărbătoriÈ›i la Ziua Câmpului6_b

 

un articol de

VIOLETA MÂŢ

Vizualizat: 542 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?