Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

17 ANI cu BANII “în MÂNĂ”. Cum a sărbătorit AFIR?

Publicat: 23 octombrie 2017 - 10:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Primul simpozion naţional al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), organizat pe 26 septembrie a.c., a fost de înaltă ţinută. 

Palatul Bragadiru din Bucureşti a oferit condiţiile pentru ca această primă ediţie cu tema „Dezvoltarea durabilă a mediului rural” să fie un succes.

Invitaţi au fost toţi cei implicaţi în dezvoltarea rurală şi, evident, în atragerea fondurilor pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii. De la ministrul Agriculturii, Petre Daea, până la fermierii care au beneficiat sau urmează să beneficieze de sprijinul AFIR.

eveniment-afir-17-ani_b

Totalul plăţilor făcute de AFIR în cei 17 ani de existenţă se cifrează la 11,7 miliarde de euro, prin programele SAPARD, PNDR 2013 şi PNDR 2020. Doar prin actualul PNDR, 93.445 de hectare au fost modernizate şi reabilitate prin proiectele de irigaţii, aproximativ 8.000 de tineri au fost susţinuţi pentru înfiinţarea de ferme iar peste 2.000 de fermieri din zona montană au fost sprijiniţi financiar. Au fost create 146 de unităţi de procesare, cu banii alocaţi din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR), au creat 2.000 km de drumuri comunale şi reţeaua de canalizare din sate a fost extinsă cu 1.364 km. Urmărind cifrele, am putea spune că sloganul „Împreună creştem satul românesc” este ancorat în realitate.

Pe larg despre evenimentul AFIR, în revista Ferma, ediţia 1-14 noiembrie 2017!

Vizualizat: 580 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?