Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

17 ANI cu BANII “în MÂNĂ”. Cum a sărbătorit AFIR?

Publicat: 23 octombrie 2017 - 10:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Primul simpozion naţional al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), organizat pe 26 septembrie a.c., a fost de înaltă ţinută. 

Palatul Bragadiru din Bucureşti a oferit condiţiile pentru ca această primă ediţie cu tema „Dezvoltarea durabilă a mediului rural” să fie un succes.

Invitaţi au fost toţi cei implicaţi în dezvoltarea rurală şi, evident, în atragerea fondurilor pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii. De la ministrul Agriculturii, Petre Daea, până la fermierii care au beneficiat sau urmează să beneficieze de sprijinul AFIR.

eveniment-afir-17-ani_b

Totalul plăţilor făcute de AFIR în cei 17 ani de existenţă se cifrează la 11,7 miliarde de euro, prin programele SAPARD, PNDR 2013 şi PNDR 2020. Doar prin actualul PNDR, 93.445 de hectare au fost modernizate şi reabilitate prin proiectele de irigaţii, aproximativ 8.000 de tineri au fost susţinuţi pentru înfiinţarea de ferme iar peste 2.000 de fermieri din zona montană au fost sprijiniţi financiar. Au fost create 146 de unităţi de procesare, cu banii alocaţi din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR), au creat 2.000 km de drumuri comunale şi reţeaua de canalizare din sate a fost extinsă cu 1.364 km. Urmărind cifrele, am putea spune că sloganul „Împreună creştem satul românesc” este ancorat în realitate.

Pe larg despre evenimentul AFIR, în revista Ferma, ediţia 1-14 noiembrie 2017!

Vizualizat: 530 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?