Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

10 septembrie 2018. ZI PLINĂ DE EVENIMENTE la Liceul tehnologic agricol ”Mihail Kogălniceanu” Miroslava, Iaşi

Publicat: 08 septembrie 2018 - 03:00
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2 3   | Print | Trimite unui prieten

Luni, 10.09.2018, începând cu ora 9.30, la Liceul tehnologic agricol ”Mihail Kogălniceanu” de la Miroslava, judeţul Iaşi are loc deschiderea noului an şcolar, dar şi un eveniment inedit: inaugurarea Sălii Absolvenţilor, sub genericul ”Şi eu sunt urmaş al lui Mihail Kogălniceanu”.

Acesta este un proiect iniţiat de Revista FERMA prin Fundaţia Revistei Ferma şi specialiştii Dr. ing. LEONARD CONSTANTIN STAFIE şi Dr. medic veterinar RADU ANTOHE în parteneriat cu Liceul Tehnologic Agricol Mihail Kogălniceanu Miroslava - Iaşi, reprezentat de director Prof CONSTANTIN TIMU .

Miroslava2_bLa început a fost ideea... împreună cu directorul Constantin Timu

Miroslava8_bApoi s-a adunat echipa...

Miroslava7_bŞi au venit materialele...

Prin acest proiect s-a amenajat o sală cu 41 de fotografii cu absolvenţi şi profesori de la începuturi, cu Institutul de Educatie pentru Fiii de Nobili deschis la Miroslava la 24 octombrie 1831 unde primul absolvent a fost Mihail Kogălniceanu, continuând cu scoala de sericicultura, initiata in 1865 de “M. Vitlimescu” şi în 1918, principesa Olga Sturdza, presedinta Societatii Ocrotirii orfanilor de razboi, infiinteaza in fostul palat Vasile Beldiman, acum proprietatea sa, un orfelinat a carui scoala capata in 1919 un profil agricol profesional şi până în zilele noastre.
Se doreşte ca anual arhiva fotografică expusă să fie completată cu noi imagini din viaţa liceului cât şi realizările foştilor absolvenţi. ”În principiu, o şcoală capătă valoarea nu numai prin profesorii săi ci şi prin absolvenţii şcolii şi realizările acestora”, ne-a declarat Constantin Timu, directorul şcolii.

Miroslava9_bSE CONFIRMĂ! Unde-s mulţi, puterea creşte!

SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL
După acest eveniment vom continua derularea proiectului "Susţinem învăţământul preuniversitar agricol", început la 14 iunie 2018 la Liceul Liceul Tehnologic "Cezar Nicolau" Brăneşti, Ilfov.
Acest proiect este, de asemenea, iniţiativa Revistei FERMA prin Fundaţia Revistei Ferma şi specialiştii Dr.ing. LEONARD CONSTANTIN STAFIE şi Dr. medic veterinar RADU ANTOHE, autori ai unor cărţi de specialitate în domeniul zootehnic.
Este binecunoscut faptul că, o componentă esenţială a agriculturii moderne este educarea, formarea profesională a tinerilor pentru a deveni fermierii viitorului, dar şi pentru a aduce în exploataţiile familiilor sau în gospodării soluţii sau alternative generatoare de profit.
Proiectul nostru va aduce în liceele şi grupurile şcolare cu profil agricol un plus de informaţie de care elevii au nevoie şi de care cadrele didactice se pot folosi pentru a exemplifica, prin modele practice şi viabile economic, fundamentele teoretice prezentate la cursuri.

Miroslava5_b
Concret, fiecare dintre cele 40 de unităţi de învăţământ preuniversitar cu profil agricol din România va primi:
• câte două exemplare din cartea "Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - Ghid practic de creştere" - semnată de Leonard Constantin Stafie şi Radu Antohe şi editată de Revista Ferma
• câte două exemplare din cartea "Ghid de creştere a puilor de carne" - semnată de Leonard Constantin Stafie şi Radu Antohe şi editată de Revista Ferma
• un abonament pe perioadă nelimitată la revista FERMA De asemenea, toate liceele cuprinse în proiect vor beneficia de promovare în revista Ferma, prin articole ce vor fi publicate în print şi online.

Şi, tot cu această ocazie, vom prezenta un proiect inovativ de management al fermei iniţiat de Dr. medic veterinar Radu Antohe.

Miroslava10_b


VĂ AŞTEPTĂM cu drag luni, 10 septembrie 2018, începând cu ora 9.30, la Liceul tehnologic agricol ”Mihail Kogălniceanu" de la Miroslava, judeţul Iaşi, alături de fermieri din zona Moldovei, elevi şi profesori ai liceului, mass media, parteneri.

Miroslava16_b

Miroslava14_bClick pe poza pentru galerie!

Miroslava12_b

Miroslava18_b

Şi un final grandios... şi emoţionant!

Vizualizat: 4386 | Video Video 1 2 3 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?