Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

10 ani de Şcoală Agricolă la Voiteg

Publicat: 03 mai 2017 - 14:12
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Centrul Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii, din Voiteg, judeţul Timiş, împlineşte în 2017 zece ani de existenţă. Având ca deviză „Pregătire prin bună practică”, Centrul este un proiect al USAMVB din Timişoara, în parteneriat cu DEULA Kirchheim u. Tech din Baden-Württemberg şi cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat.

O „casă deschisă” pentru viitorii fermieri profesionişti
Prin întreaga s-a activitate, Centrul s-a străduit să asigure un grad înalt de pregătire profesională tuturor fermierilor care i-au trecut pragul. Pregătirea s-a concentrat asupra tuturor aspectelor reprezentate de întreţinerea şi utilizarea optimă a maşinilor şi utilajelor agricole moderne, pentru a putea face faţă tuturor provocărilor existente în domeniu. Astfel, au fost desfăşurate zece „şcoli de iarnă”, care au însemnat în total peste 31.800 ore de pregătire, ocazie cu care participanţii şi-au însuşit cunoştinţe, formându-şi deprinderile atât de necesare unui fermier competitiv.

10 ani de Şcoală Agricolă la VoitegClick pe poza pentru galerie!
Centrul de la Voiteg a organizat primul workshop din ţară privind sistemul de verificare a maşinilor de aplicat pesticide (MET-urilor), unde Dr. Georg Haller, director DEULA Kirchheim u. Tech, a prezentat şi un stand de verificare, în prezent acesta făcând parte din dotarea centrului.
La cele două ediţii ale „Zilei Pământului Bănăţean”, tinerii au aflat preocupările unui astfel de centru şi au participat efectiv la diferitele acţiuni desfăşurate. De asemenea, Centrul a organizat în fiecare an, pentru participanţii la stagiile de pregătire profesională, câmpul didactic şi experimental unde au fost înfiinţate culturi comparative de toamnă şi de primăvară.
Pentru că este o organizaţie dinamică, în viitorul apropiat, Centrul Româno-German de Pregătire va dezvolta un concept nou de pregătire în agricultură, concept care speră să vină în întâmpinarea nevoilor agenţilor economici şi a participanţilor la stagiile de pregătire.
Centrul Româno-German de Pregătire este o „casă deschisă” care primeşte pe uşile sale pe toţi cei care doresc să fie bine pregătiţi în această ramură importantă a economiei naţionale - agricultura.

Ciprian George FORA

 

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 8 (191) din 1-15 mai 2017

Vizualizat: 1010 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?