Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

10 ani de Şcoală Agricolă la Voiteg

Publicat: 03 mai 2017 - 14:12
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Centrul Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii, din Voiteg, judeţul Timiş, împlineşte în 2017 zece ani de existenţă. Având ca deviză „Pregătire prin bună practică”, Centrul este un proiect al USAMVB din Timişoara, în parteneriat cu DEULA Kirchheim u. Tech din Baden-Württemberg şi cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat.

O „casă deschisă” pentru viitorii fermieri profesionişti
Prin întreaga s-a activitate, Centrul s-a străduit să asigure un grad înalt de pregătire profesională tuturor fermierilor care i-au trecut pragul. Pregătirea s-a concentrat asupra tuturor aspectelor reprezentate de întreţinerea şi utilizarea optimă a maşinilor şi utilajelor agricole moderne, pentru a putea face faţă tuturor provocărilor existente în domeniu. Astfel, au fost desfăşurate zece „şcoli de iarnă”, care au însemnat în total peste 31.800 ore de pregătire, ocazie cu care participanţii şi-au însuşit cunoştinţe, formându-şi deprinderile atât de necesare unui fermier competitiv.

10 ani de Şcoală Agricolă la VoitegClick pe poza pentru galerie!
Centrul de la Voiteg a organizat primul workshop din ţară privind sistemul de verificare a maşinilor de aplicat pesticide (MET-urilor), unde Dr. Georg Haller, director DEULA Kirchheim u. Tech, a prezentat şi un stand de verificare, în prezent acesta făcând parte din dotarea centrului.
La cele două ediţii ale „Zilei Pământului Bănăţean”, tinerii au aflat preocupările unui astfel de centru şi au participat efectiv la diferitele acţiuni desfăşurate. De asemenea, Centrul a organizat în fiecare an, pentru participanţii la stagiile de pregătire profesională, câmpul didactic şi experimental unde au fost înfiinţate culturi comparative de toamnă şi de primăvară.
Pentru că este o organizaţie dinamică, în viitorul apropiat, Centrul Româno-German de Pregătire va dezvolta un concept nou de pregătire în agricultură, concept care speră să vină în întâmpinarea nevoilor agenţilor economici şi a participanţilor la stagiile de pregătire.
Centrul Româno-German de Pregătire este o „casă deschisă” care primeşte pe uşile sale pe toţi cei care doresc să fie bine pregătiţi în această ramură importantă a economiei naţionale - agricultura.

Ciprian George FORA

 

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 8 (191) din 1-15 mai 2017

Vizualizat: 626 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?