Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CĂLIN, DIN CAIAC: Codalbul

Publicat: 10 iulie 2020 - 23:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Impresionant prin anvergura aripilor de 2,40 metri, codalbul este cea mai mare pasăre de pradă din deltă. 

codalb 1 http___www.outnwild.com__b

Un alt motiv care îl face să fie foarte căutat de pasionații de birdwatching este că, în România, se estimează a fi mai puțin de 75 de perechi. În apropierea Sulinei îl văd des deasupra canalului Bărbosul, dar și în pădurea Letea unde, probabil, are cuib, obișnuind să cuibărească în copaci bătrâni.

Toamna îl văd des pe Insula Păsărilor, odată l-am surprins după ce a vânat un pescăruș. Dar cea mai mare densitate de codalbi o văd în partea de nord a deltei. Hrana lui preferată este peștele, pe care îl prinde sau îl fură de la alte păsări de talie mai mică. Un alt moment impresionant este parada nupțială, în care păsările se lasă împreună în cădere liberă de la două sute de metri până aproape de pământ, ritual care se desfășoară primăvara devreme.

codalb 2 http___www.outnwild.com__b

Prima întâlnire a lui Călin cu Delta a avut loc acum șase ani, după o călătorie de 30 de zile în caiac, plecând de la intrarea Dunării în țară, de la granița cu Serbia. A fost dragoste la prima vedere, locul unde și-a găsit chemarea.

Calin, din Caiac_b

Cu Călin și turismul eco-friendly vă puteți întâlni și în taberele virtuale:

https://www.facebook.com/sulinafabuloasa

http://www.outnwild.com/

Vizualizat: 1146 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?