Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

CĂLIN, DIN CAIAC: Codalbul

Publicat: 10 iulie 2020 - 23:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Impresionant prin anvergura aripilor de 2,40 metri, codalbul este cea mai mare pasăre de pradă din deltă. 

codalb 1 http___www.outnwild.com__b

Un alt motiv care îl face să fie foarte căutat de pasionații de birdwatching este că, în România, se estimează a fi mai puțin de 75 de perechi. În apropierea Sulinei îl văd des deasupra canalului Bărbosul, dar și în pădurea Letea unde, probabil, are cuib, obișnuind să cuibărească în copaci bătrâni.

Toamna îl văd des pe Insula Păsărilor, odată l-am surprins după ce a vânat un pescăruș. Dar cea mai mare densitate de codalbi o văd în partea de nord a deltei. Hrana lui preferată este peștele, pe care îl prinde sau îl fură de la alte păsări de talie mai mică. Un alt moment impresionant este parada nupțială, în care păsările se lasă împreună în cădere liberă de la două sute de metri până aproape de pământ, ritual care se desfășoară primăvara devreme.

codalb 2 http___www.outnwild.com__b

Prima întâlnire a lui Călin cu Delta a avut loc acum șase ani, după o călătorie de 30 de zile în caiac, plecând de la intrarea Dunării în țară, de la granița cu Serbia. A fost dragoste la prima vedere, locul unde și-a găsit chemarea.

Calin, din Caiac_b

Cu Călin și turismul eco-friendly vă puteți întâlni și în taberele virtuale:

https://www.facebook.com/sulinafabuloasa

http://www.outnwild.com/

Vizualizat: 1526 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?