Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

S-a pozat şi a luat tableta!

Publicat: 20 noiembrie 2017 - 22:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

A participat şi a câştigat. Şi nu orice! A luat premiul al doilea oferit de revista FERMA împreună cu Farm Tech România - o TABLETĂ SAMSUNG, acordată prin tragere la sorţi, în cadrul concursului “Căutăm fermier de copertă”, de la Agromalim 2017.

Tânărul mecanizator Cătălin Suciu din Felnac, judeţul Arad, a participat la concursul de fotografii organizat de Revista Ferma şi Farm Tech România, cu prilejul Agromalim 2017.
Iată că poza făcută la standul Ferma i-a purtat noroc. La doar 23 de ani, Cătălin se declară pasionat de tehnica agricolă. Munceşte ca mecanizator la o fermă din judeţul Arad şi este cel mai fericit când urcă pe tractoarele John Deere. “Am 23 de ani, dar lucrez în agricultură încă de la 7 ani, în gospodăria noastră. Momentan cultiv doar lucernă pe cinci hectare, cultură pe care o fac baloţi şi o vând. Legătura mea cu agricultura este locul de muncă: sunt tractorist”, ne-a declarat Cătălin Suciu.

Cătălin Suciu_b

Mereu la curent cu noutăţile tehnice
Visează la ziua în care va lucra în ferma proprie, dar până atunci caută să se specializeze în domeniu, studiind temeinic inovaţiile companiilor furnizoare de tehnică agricolă, motiv pentru care a şi vizitat expoziţia Agromalim. „Am mers la târg să văd utilaje noi, maşini mai performante, să mă documentez în general. Am terminat liceul de mecanică, specializarea electrician auto, dar nu am studiat în special mecanica agricolă. Despre tot ce este nou şi în general despre agricultură, citesc pe internet. În fiecare seară, după ce ajung acasă, caut noutăţi, în special despre tractoarele şi utilajele agricole”, a mărturisit tânărul mecanizator.
Cătălin se declară mulţumit de actualul său loc de muncă, o fermă de circa trei sute de hectare. Proprietarul societăţii este mare fan John Deere, iar el, tânăr tractorist, nu poate fi decât încântat de „bijuteriile” pe care le conduce. „Aici, unde lucrez sunt numai tractoare de generaţie nouă, adevărate bijuterii. Când am condus eu primul tractor, un U650, am zis că e greu, dar acum... lucrez pe John Deere, nu se compară”, a conchis el.
Ne bucurăm că tableta Samsung oferită de revista Ferma şi Farm Tech România îl va ajuta pe Cătălin să fie mereu la curent cu noutăţile din domeniul tehnicii agricole, întrucât la nivelul întregii ţări este mare nevoie de tineri specializaţi în mecanica agricolă. Şi nu e deloc uşor să ţii pasul cu inovaţiile! Felicitări tânărului mecanizator!

 Cătălin Suciu_b

Articol publicat in revista Ferma nr. 17 (200) (1-15 octombrie 2017)

Vizualizat: 733 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?