Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

S-a mai deschis un Mall. Mall-ul ŢĂRĂNESC!

Publicat: 20 noiembrie 2017 - 01:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Nu e greu în ziua de azi să observi obiceiurile de consum şi în special profilul cumpărătorului, mai ales cel urban.

Mall-ul e în România locul cu de toate, unde ai intrat şi stai cu orele pentru shopping, socializare sau aruncatul cu privirea. Să nu uităm însă că din ce în ce mai multe vânzări se fac online. Iar faptul că românii încep să fie mai atenţi la ce mănâncă şi de unde îşi procură alimentele e un obicei încurajator pentru producătorii de la noi.

MALL TARANESC_b
Pornind de la aceste trei elemente - mall, online şi producători, Vasile Grecu (Grupul de Acţiune Locală "Răsăritul Ţării Făgăraşului") a gândit un proiect care să le combine. Aşa s-a născut MALL-ul ŢĂRĂNESC, un magazin virtual pentru produse de la ţară, menit să dezvolte pieţele locale.
"Mall-ul ţărănesc este un concept inovativ care îşi propune dezvoltarea unui comerţ civilizat şi eficient cu produse de la ţară, pe principiul înfiinţării şi dezvoltarii pieţelor locale exclusiv prin lanţuri scurte. Este un mall virtual alcătuit din mini-platforme virtuale, denumite Raioane cu produse ţărăneşti, organizate pe criterii geografice şi având un administrator de raion care gestionează o zonă geografică sau o formă de organizare bine determinată din România (un GAL, o comună, un ADI). Administratorul unui raion poate fi un operator privat, o asociaţie de producători, un ONG, o Autoritate publică locală. Cumpărarea online se va face printr-un sistem de abonament tip casă de comenzi pentru Coşul cu merinde de la ţară", explică Vasile Grecu.

MALL-UL ŢĂRĂNESC: cine vinde, cine cumpără?
Din punct de vedere funcţional, la nivel micro-regional raionul cu produse ţărăneşti conţine două componente:
• un sistem de promovare şi comunicare bazat pe cele mai noi metode informatice (telefonul mobil, QR-code etc.), prin platforma www.malltaranesc.ro
• un sistem de curierat rapid specializat, menit să furnizeze produsele tranzacţionate dintre producător şi consumator într-un interval de maxim 24 ore
La nivel regional (aprovizionarea unui oraş/regiune) presupune existenţa mai multor Raioane cu produse ţărăneşti aflate la distanţă mai mică de 75 km de consumatorii interesaţi, care furnizează produse proaspete consumatorilor finali pe bază de comenzi ferme sau aprovizionează prin modulul EN-GROS micile magazine de cartier.
La nivel macro-regional presupune existenţa unei reţele de Raioane cu produse ţărăneşti independente economic, capabile să absoarbă producţia internă şi să o distribuie eficient consumatorilor.
Fiecare producător care intră în proiect primeşte pe platformă spre administrare un Stand de prezentare propriu unde îşi poate „expune” produsele disponibile spre comercializare, povestea lor, preţurile, comanda minimă etc. Amenajarea standului se va face în colaborare cu administratorul de raion iar administrarea (cantităţi, preţuri, produse noi) se va putea face de pe orice telefon/tabletă. De asemenea producătorul primeşte la înscriere QR-codul personal pe care este obligat să-l utilizeze pe toate etichetele de pe produse.
După ce îşi „amenajează” standul, acesta va deveni vizibil pentru potenţialii clienţi şi producătorul va primi pe email sau/şi telefonic comenzile săptămânale. El pregăteşte marfa şi în ziua de colectare o predă curierului, urmând să primească de la clienţi plata ramburs, dacă nu are altă convenţie cu aceştia. După o perioadă de tatonare şi cunoaştere reciprocă, se va putea trece la etapa următoare, modulul „coşul săptămânal”, care este un fel de abonament pentru produsele de sezon.
IMPORTANT! Sunt admişi pe platformă toţi producătorii, indiferent de cantitatea sau de paleta de produse disponibile. Nu ne referim la calitatea produselor - care trebuie să fie impecabile - ci la sezonalitatea lor. De exemplu, un producător de afine se poate înscrie pe platformă şi poate vinde doar cât timp are producţie.
Pentru cei care vor dori să vândă cantităţi mari de produse, va exista pe platformă un modul separat, modulul „engros”. Clienţii acestui modul vor fi restaurantele, cantinele, pensiunile şi micile magazine care revând la consumatori finali.
Cumpărătorii au obligaţia să completeze periodic chestionare de satisfacţie şi să semnaleze prompt abaterile de standardele de calitate sau alte nereguli. Pe baza lor producătorii vor fi bonusaţi sau li se poate retrage dreptul de utilizare a platformei.
Când şi cum se poate intra în acest program? Chiar ACUM! Intraţi pe www.malltaranesc.ro şi înscrieţi-vă apăsând butonul ÎNSCRIE-TE din dreapta sus. Aflaţi de pe site toate detaliile.

Articol publicat in revista Ferma nr. 17 (200) (1-15 octombrie 2017)

Vizualizat: 835 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?