Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FERMIERII, protagoniştii unor FILME pentru ELEVI

Publicat: 29 iunie 2017 - 15:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fundaţia World Vision România a iniţiat un program numit ”Mândru că sunt fermier” pentru a-i convinge pe elevi să se înscrie la un liceu agricol.

Pentru a aduce agricultura mai aproape de inima elevilor, WVR a finanţat, printre altele, o serie de filme documentare de scurt metraj, având ca protagonişti fermieri care activează în diverse domenii (zootehnie, cultura mare, apicultură, agroturism, pomicultură şi legumicultura în sistem ecologic), fiecare comunicându-şi experienţa căpătată în fermă.

”Cum să-i determinăm pe copiii din clasa a opta să meargă la un liceu agricol? Ne-am gândit să le punem în faţă experienţele unor fermieri, de preferinţă fermieri tineri sau în jurul vârstei de 40 de ani. Am căutat să aflăm şi să comunicăm şi noi celor mici, liceenii de mâine, că agricultura nu mai e un fel de corvoadă, ci, dimpotrivă, aduce beneficii, aduce bani, e un bussines. Mai mult, agricultura se face în prezent cu mijloace foarte moderne, utilaje sofisticate, combine cu aer condiţionat şi bord computerizat. Nu mai stau tinerii la volan cum stăteau părinţii lor. Au alte condiţii acum”, îmi prezintă Crenguţa Bărbosu, manager programe de dezvoltare agricolă, câteva argumente ale campaniei.

”Mândru să fiu fermier” face parte din programul Liceele agricole - “HUB”-uri locale pentru dezvoltarea fermelor mici şin mijlocii, derulat de World Vision România împreună cu alte organizaţii neguvernamentale aflate în parteneriat cu Fundaţia Româno-Americană.

Detalii privind derularea şi rezultatele campaniei găsiţi în revista Ferma, ediţia 15-30 iunie 2017!

Vizualizat: 524 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?