Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FERMIERII, protagoniştii unor FILME pentru ELEVI

Publicat: 29 iunie 2017 - 15:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fundaţia World Vision România a iniţiat un program numit ”Mândru că sunt fermier” pentru a-i convinge pe elevi să se înscrie la un liceu agricol.

Pentru a aduce agricultura mai aproape de inima elevilor, WVR a finanţat, printre altele, o serie de filme documentare de scurt metraj, având ca protagonişti fermieri care activează în diverse domenii (zootehnie, cultura mare, apicultură, agroturism, pomicultură şi legumicultura în sistem ecologic), fiecare comunicându-şi experienţa căpătată în fermă.

”Cum să-i determinăm pe copiii din clasa a opta să meargă la un liceu agricol? Ne-am gândit să le punem în faţă experienţele unor fermieri, de preferinţă fermieri tineri sau în jurul vârstei de 40 de ani. Am căutat să aflăm şi să comunicăm şi noi celor mici, liceenii de mâine, că agricultura nu mai e un fel de corvoadă, ci, dimpotrivă, aduce beneficii, aduce bani, e un bussines. Mai mult, agricultura se face în prezent cu mijloace foarte moderne, utilaje sofisticate, combine cu aer condiţionat şi bord computerizat. Nu mai stau tinerii la volan cum stăteau părinţii lor. Au alte condiţii acum”, îmi prezintă Crenguţa Bărbosu, manager programe de dezvoltare agricolă, câteva argumente ale campaniei.

”Mândru să fiu fermier” face parte din programul Liceele agricole - “HUB”-uri locale pentru dezvoltarea fermelor mici şin mijlocii, derulat de World Vision România împreună cu alte organizaţii neguvernamentale aflate în parteneriat cu Fundaţia Româno-Americană.

Detalii privind derularea şi rezultatele campaniei găsiţi în revista Ferma, ediţia 15-30 iunie 2017!

Vizualizat: 469 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!