Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

„Fabrica de înfrumuseţare” Anne Style din Răcoasa

Publicat: 15 decembrie 2019 - 22:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Trecând prin comuna vrânceană Răcoasa, marea mea surprindere a fost atunci când am văzut o firmă: Coaforul Anne Style! Vreau să mărturisesc că nu prea am văzut asemenea unităţi de elită, în comunele pe care le-am vizitat.  Povestea salonului de înfrumusţare este frumoasă prin simplitatea ei. Soţii Iamandi au lucrat în străinătate o perioadă, după care au decis să se întoarcă acasă, în Vrancea, la vatra părinţilor soţului.

În urmă cu doi ani, exact pe 1 iulie, Ancuţa Iamandi a deschis prima unitate de coafură-frizerie din comuna Răcoasa. „Mi-am dorit lucrul ăsta, era necesar pentru că, aici, nu a fost niciodată aşa ceva din câte ştiu eu. Este singurul coafor din zonă; de la Panciu până la Soveja. Am crezut că o să umplem golul care a fost şi am avut dreptate; toată lumea a primit cu bucurie deschiderea activităţii. Pentru că soţul meu şi-a dorit să se întoarcă acasă, ne-am hotărât de comun acord să ne facem fiecare câte o activitate. Eu cu patru ani în urmă absolvisem cursurile de specialitate şi noua ocupaţie mi se potrivea mănuşă! Am depus un proiect pentru finanţarea europeană şi astfel mi-am putut vedea visul cu ochii”, declară cu o uşoară tuşă de mândrie Ancuţa Iamandi.

coafor 7_b

coafor 6_b
coafor 5_b
Anne Styl - o unitate cu... stil!
Construcţia, ridicată de oamenii din sat, a fost utilată cu... stil şi cu aparatură modernă. La deschidere, după slujba de sfinţire şi petrecerea cu fast care a urmat, lumea de-abia aştepta să vină la înfrumuseţat! „Lucrez singură, o a doua persoană angajată nu se justifică, cel puţin din punct de vedere economic. Clientelă este, nu zi de zi. Avem un orar, există o programare care se respectă. În salon pot face de toate: coafură, manichiură, pedichiură, tuns, machiaj. Avem dotările necesare, începând de la scafă sau unitate de spălare coafor, mobilier, aparatură electrică până la tot felul de accesorii. În general, salonul este aglomerat atunci când sunt evenimente: nunţi, cumetrii, botezuri, onomastici, petreceri”, precizează distinsa coafeză.

„Eternul feminin” pus în evidenţă
După cum ne spune, Ancuţa Iamandi se respectă pe sine, îşi face treaba cu calm, cu simţ artistic, cu inspiraţie şi mult profesionalism. La „Fabrica de înfrumuseţare” Anne Styl, tarifele sunt ceva mai mici, faţă de cele practicate la oraş, iar pieptănăturile sunt făcute să inspire eleganţă şi romantism, naturaleţe şi farmec, punând în evidenţă… aşa-numitul “etern feminin”.
„Doamnele, pe care le răsfăţăm pe partea de coafură, vor să fie pieptănate, tunse, vopsite. Nu mai coafez permanent pentru că nu se mai poartă şi nu prea sunt solicitări! Sunt cerute coafuri simple pentru părul scurt, uşor de realizat şi de întreţinut. Coafura bob este un simbol al modei. Aspectul comun este look-ul chic şi feminin pe care îl oferă, precum şi îngrijirea rapidă. Tunsorile scot în evidenţă trăsăturile feminine, personalitatea, atitudinea. Lucrez numai cu produse de calitate, am diferiţi distribuitori, îmi trimit tot ceea ce avem nevoie prin serviciul de curierat. Femeile din Răcoasa vor şi trebuie să arate toate frumoase”, susţine doamna cu... style, Ancuţa Iamandi.

coafor 4_b

coafor 3_b
coafor 2_b
O pată de culoare cu zâmbetul larg
Dar nu numai ele; şi domnii trec pe la salonul de frumuseţe, chiar dacă în sat mai trec frizeri ambulanţi cu gentuţa pe umăr şi bat din poartă-n poartă, oferindu-şi serviciile... „Trebuie ţinut cont de tipul de păr şi forma feţei. O tunsoare de sezon făcută cu măiestrie, aeristeşte, schimbă fizionomia. Iată, am deschis de doi ani şi clienţii mei sunt destul de mulţumiţi. Până acum, nu am avut parte de niciun fel de probleme şi nici de reclamaţii. Când ne-a fost greu, am simţit familia lângă noi care ne-a încurajat”, explică hairstylista Ancuţa Iamandi.
Aşadar, Ancuţa Iamandi a avut curajul să deschidă un salon de înfrumuseţare, o activitate de nişă pe o piaţă puţin exploatată din mediul rural.
“La doi ani de la investiţie, noi suntem cât de cât mulţumiţi, nu putem cere mai mult decât ne poate oferi zona. Deocamdată ne ocupăm de ceea ce avem, pentru că toate astea trebuie duse înainte, dar dacă ni se oferă altă ocazie, nu ratăm nimic. Suntem tineri şi avem ambiţie”, declară Ancuţa Iamandi.
Întreprinzătoarea ştie că un rol deosebit în succesul afacerii îl reprezintă calitatea serviciilor prestate, ambianţa oferită de spaţiu, dar şi zâmbetul larg al ei cu care întâmpină clienţii. Cât timp ne-am ocupat noi, băieţii de documentare la carmangeria lui George Iamandi, aflată în aceeaşi curte, colega noastră Nicoleta Dragomir a beneficiat de serviciile de coafură ale cochetului salon.
Coaforul "Anne Style" este o pată de culoare şi de frumuseţe pentru Răcoasa, o aşezare de oameni gospodari care merită toată atenţia!

Marian MUŞAT
Nicoleta DRAGOMIR
foto: Leonard STAFIE, Claudiu BOROBEI

coafor 1_b

Vizualizat: 2286 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?