Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bustuchin, comuna fruntaşă la proiecte şi finanţări

Publicat: 11 august 2018 - 01:28
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Prima oprire din proiectul VIITOR PENTRU SATE al revistei Ferma a fost în comuna Bustuchin, în ziua de 26 iunie. Cu toate că nu este o zonă cu agricultură dezvoltată, din cauza specificului geografic, investiţiile din ultimii ani confirmă apetitul edilului local pentru dezvoltarea comunităţii şi a micilor afaceri agricole. 

Bustuchin

La Primăria Bustuchin din judeţul Gorj e acelaşi edil începând cu anul 1996, în persoana lui Ion Ciocea iar din 2008, primarul face echipă bună cu vicele Gheorghe Stoenescu. Împreună bifează proiect după proiect pentru binele comunei iar asta se vede cu ochiul liber.


Un interviu video cu primarul Ion Ciocea găsiţi pe site-urile www.revista-ferma.ro şi agroinfo.ro, la secţiunea "video", rubrica "Viitor pentru sate".

Harta Oltenia de Nord_b

Comuna Bustuchin este aşezată pe culmile dealurilor, formată din sate ce poartă denumiri vechi - Bustuchin, Cionţi, Motorgi, Nămete, Poiana-Seciuri, Pojaru, Valea Pojarului, încadrate de păduri dese de fag şi salcâmi.

Bustuchin_b

Potenţialul natural al solului şi subsolului administrativ situează comuna Bustuchin printre localităţile cu resurse naturale deosebite, fapt ce a determinat o activitate economică diversificată şi complexă. Ca urmare a acestui fapt sunt de menţionat, în primul rând, activităţile de tip industrial, precum extracţia zăcămintelor de ţiţei şi gaze naturale care a apărut în perioada anilor 1950 şi care în prezent se menţine, prin numeroasele sonde amplasate pe teritoriul comunei...

Bustuchin_b

Medalii, diplome ÅŸi cupe_b

Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin_b

Gheorghe Stoenescu, viceprimarul comunei Bustuchin_b

Grădiniţa cu program prelungit din Bustuchin, construită de la zero cu fonduri de la Ministerul Educaţiei_b

Un articol publicat în revista Ferma nr. 13/218 (ediţia 1-14 august 2018)Acest articol face parte din proiectul VIITOR PENTRU SATE. Creştem afaceri la ţară! - Diagnoza spaţiului rural românesc şi identificarea potenţialului investiţional.

Un demers jurnalistic realizat de REVISTA FERMA. Detalii AICI

Viitor pentru sate_b

 

Vizualizat: 2590 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?