Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PROTEST: APICULTORII din Brăila cer LEGI mai bune şi SPRIJIN pentru sector!

Publicat: 25 august 2017 - 10:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Sindicatul Apicultorilor din România – filiala Brăila organizează astăzi, 25 august a.c., cu începere de la orele 16:00, o acţiune de protest la “kilometrul zero” al administraţiei publice locale, pe platoul din faţa sediului Instituţiei Prefectului Judeţ Brăila.

La miting au fost invitaţi şi sunt aşteptaţi să participe aproximativ 200 de crescători de albine din judeţele Galaţi, Bacău, Buzău, Tulcea, Vrancea şi Brăila.
„Organizăm această adunare de protest pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă sectorul apicol. Apicultură fără agricultură nu poate exista, şi nici agricultură fără apicultură! Noi solicităm Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Transportului şi Ministerului Afacerilor Interne revendicări precum : subvenţia pe familia de albine; modificarea legislaţiei privind folosirea neonicotinedoidelor în agricultură; modificarea legislaţiei privind Inspecţia Tehnică Periodică la camioanele şi remorcile apicole de la un an la trei ani; sprijinirea micilor producători apicoli care deţin până într-o sută de familii de albine cu măsuri ce vor fi reglementate prin acte legislative privind materialul biologic autohton omologat din rase omologate în România, dar şi vânzarea produselor apicole prin eliminarea de taxe şi impozite”, a declarat pentru revista Ferma, Dan Iorga, liderul filialei brăilene a Sindicatului Apicultorilor din România.

logo-sar_b

Trebuie să luptăm pentru sănătatea noastră!
“Albert Einstein a spus odată, Dacă albina ar dispărea de pe suprafaţa globului, atunci omul ar mai avea doar patru ani de trait. Dacă nu ar mai fi albine, nu ar mai fi polenizare, nu ar mai fi plante, nu ar mai fi animale, deci omul nu ar mai exista. Trebuie să luptăm pentru sănătatea noastră şi a copiilor noştri, nu cred că este corect ca mierea produsă în România să plece la străini, iar noi să mâncăm îndulcitori. De ce să cumpărăm medicamente care conţin produsele stupului când putem să dăm organismului produse naturale luate din natură de către albină?”, a postat pe o reţea de socializare preşedintele filialei brăilene a Sidicatului Apicultorilor din România, Dan Iorga.

daea si iorga_b

Afilierea la Federaţia Agrostar pusă sub semnul întrebării!
Întrebat dacă Federaţia Agrostar sprijină problemele ridicate de apicultori, ştiut fiind faptul că Sindicatul Apicultorilor din România este afiliat acestei structuri, Dan Iorga a pus sub semnul îndoielii “parteneriatul” cu federaţia. “Nu ştiu ce rol mai are afilierea cu Agrostar, din moment ce avem parte numai de promisiuni de sprijinire şi de reprezentare a intereselor noastre în raport cu instituţiile centrale ale statului, iar liderul Federaţiei Agrostar nici măcar nu mai răspunde la telefon!”, a susţinut liderul sindicatului apicultorilor brăileni.

Foto: Stanga Ministrul Agriculturii, Petre Daea şi Dan Iorga, Preşedinte SAR Brăila

Vizualizat: 1455 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?