Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Poveste de APICULTOR! De la INGINERIE şi FOTOGRAFIE, la fagurele de MIERE

Publicat: 05 iulie 2017 - 12:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

APICULTURA, PROIECT MATRIMONIAL! Dan Căpitanu, inginer constructor de meserie, probabil nu ar fi avut acum treabă cu apicultura dacă nu s-ar fi însurat cu fiica unui apicultor din Dobrogea. La rândul său, nici tata-socru, tot inginer de profesie, nu ar fi avut de lucru cu apicultura dacă nu s-ar fi însurat cu fiica unui preot care avea o prisacă. 

Iată cum apicultura românească este cumva îndatorată şi proiectelor matrimoniale, nu numai instituţiilor naţionale şi europene care o finanţează în cadrul PNDR-ului şi Programului Naţional Apicol. Că tot am adus vorba de PNDR, precizez că prisaca din Constanţa, situată undeva în apropierea oraşului Hârşova, a beneficiat de un sprijin financiar în valoare de 25.000 de euro.
Ani de zile, deşi socrul său îngrijea stupina din Dobrogea, bucureşteanul Dan Căpitanu nu s-a implicat cu adevărat în apicultură. Lucrase într-o multinaţională, apoi şi-a întemeiat o firmă proprie având ca obiect de activitate procesarea fotografiilor realizate pe film şi vânzarea diverselor accesorii din industria imaginii fotografice. Apariţia aparatelor de fotografiat digitale şi a fotografiei digitale, accesibile publicului larg, a afectat decisiv activitatea firmei.

Dan-capitanu_b

Răsucind lucrurile pe toate părţile, inginerul s-a oprit asupra albinăritului ca soluţie de a se menţine în zona antreprenorială. L-a vizitat mai des pe socrul său din Constanţa, a învăţat meserie, apoi şi-a transportat 25 de stupi în comuna Mihai Bravu din judeţul Giurgiu, unde cumpărase o casă veche, pe care a renovat-o, casă înconjurată de o grădină numai bună pentru cultivat legume. A înmulţit familiile de albine, iar în prezent, prisaca lui din satul giurgiuvean numără 50 de stupi. De la o sursă meliferă la alta, mierea a început să curgă. De procesatori nu a vrut să audă. Mierea de la albinele lui nu e procesată, e crudă, netratată termic.

Cum reuşeşte tânărul apicultor să vândă mierea online, dar şi face-to-face, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-31 iulie 2017!

 

Vizualizat: 2562 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?