Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

MIERE DIN BELŞUG la Târgul Naţional. S-au numărat 17 EDIŢII!

Publicat: 06 noiembrie 2017 - 19:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

TOAMNĂ DULCE la Bucureşti? Secretarul de stat în MADR, Daniel Botănoiu, a deschis, pe 15 septembrie a.c., ediţia de toamnă a Târgului Naţional al Mierii, un eveniment aşteptat atât de apicultori, cât şi de bucureştenii interesaţi de produsele stupinei. 

Evenimentul a avut loc pe Bulevardul Ficusului, la nr. 42, ca şi în ultimii 16 ani. Lumea apicultorilor s-a reunit aici pentru trei zile. Nu mai puţin de 120 de expozanţi. Unii dintre ei au adus spre vânzare produse din stupine sau tot felul de accesorii. Alţii au venit să cumpere ba una, ba alta pentru binele albinelor sau pentru sufletul lor.

An nefast pentru prisăcari
Ioan Fetea, proaspăt reales în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, a precizat că nici acest an nu a fost prea bun pentru stupari. Şi aici a amintit de temperaturile scăzute de la finele lunii aprilie (în Gorj şi Mehedinţi au fost trei zile cu -7 grade C) apoi de variaţiile de temperatură dintre noapte şi zi sau ploile din perioada înfloririi salcâmului etc. Totuşi, precizează Ioan Fetea, „2017 va fi un an mai bun decât precedentul cu cel puţin 10-15 la sută ca producţie. Dacă anul trecut s-a făcut 35-40% din producţia medie anuală de miere de 24.000 tone (circa 10.000 tone - n.r.), anul acesta avem undeva la 50-55%”.
Şi la mierea ecologică producţia va fi mai mică în acest an. „Dacă anii trecuţi se obţineau între 3.000 şi 5.000 tone, de la 100.000 de familii înregistrate în sistem ecologic, anul acesta cred că producţia este sub 2.000 de tone”, a precizat preşedintele ACA. Schimbările climatice afectează foarte mult şi activitatea din stup.

Pe larg despre anul dulce-amărui al apicultorilor români, în revista Ferma, ediţia 15-31 octombrie 2017!

Vizualizat: 79 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Porc Crescut Româneşte Strugurii moldoveneşti, la mare căutare
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?