Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MADR schimbă REGULILE pentru APICULTORI!

Publicat: 11 aprilie 2018 - 14:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SCHIMBĂRI IMPORTANTE. Ministerul Agriculturii modifică o parte din condiţiile de acordare a subvenţiilor pentru apicultori prin Programul Naţional Apicol (PNA) 2017-2019.

Un proiect de modificare a HG 443/2017, publicat de MADR pe 30 martie 2018, aduce schimbări importante şi unele clarificări pentru beneficiarii PNA:

Termenul limită de depunere a cererilor de plată va fi data de 1 august a fiecărui an (în loc de 15 august).
Cooperativele care primesc bani pentru achiziţia de utilaje apicole vor depune la APIA anual, timp de trei ani, până la 1 martie, procesele verbale încheiate între cooperativă şi apicultorul/apicultorii care a/au beneficiat de utilizarea utilajelor achiziţionate. În caz contrar, vor da banii înapoi.
Albine_b• Prin PNA se decontează maxim 3 medicamente diferite pentru tratarea varoozei şi maxim 3 medicamente diferite pentru tratarea nosemozei, în limita cantităţilor/dozelor din prospectul medicamentului.
• Pentru decontarea medicamentelor, apicultorii vor depune la APIA şi copia documentului care atestă autorizarea sanitară-veterinară pentru comercializare a furnizorilor de medicamente.
• La fel, cei care cumpără cutii pentru înlocuirea cutiilor uzate în urma deplasării în pastoral vor fi obligaţi să depună la APIA şi copia certificatului de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului a furnizorilor de cutii. În plus, apicultorii trebuie să deţină comunicarea pentru deplasare în pastoral, în care va fi înscris şi numărul de stupi deplasaţi.
• Ca să primească sprijinul pentru achiziţia de material biologic, apicultorii trebuie să cumpere tratamentul împotriva varoozei şi pentru efectivul nou achiziţionat.
• Pentru toate măsurile, cheltuielile vor fi decontate în funcţie de efectivul de familii de albine deţinut de apicultor la data eliberării adeverinţei ANZ (şi nu la data depunerii cererii de plată, cum este formulat în HG 443/2017).

Excluşi de la plată

• Furnizorii de medicamente, mătci, familii de albine sau stupi NU POT FI ŞI BENEFICIARI ai produsului pentru care sunt furnizori în PNA 2017-2019. De asemenea, un solicitant prin Program care este şi furnizor constituit sub o altă formă de organizare decât cea prin care solicită sprijin, NU este eligibil la plată.

Potrivit proiectului de HG, apicultorii vor primi 33,4 mil. lei prin PNA în 2018.

 

Vizualizat: 3128 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?