Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Din ciclul: Roiul! Albina a început să zumzăie şi să înţepe trântorii!

Publicat: 27 august 2017 - 16:29
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Aşa cum am anunţat, Sindicatul Apicultorilor din România (SAR) – filiala Brăila, a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, o acţiune de protest prin care crescătorii de albine au solicitat autorităţilor îmbunătăţirea legislaţiei şi sprijinirea mai susţinută a sectorului apicol.

Deşi conducerea sindicatului s-a aşteptat să vină mai mulţi stupari, întrucât au fost ridicate probleme care îi privesc direct, pe platoul din faţa sediului Prefecturii judeţului Brăila numărul lor a fost destul de redus. Una dintre posibilele explicaţii ne-a fost oferită de Dan Iorga, liderul brăilean al SAR. “Acţiunea noastră nu a fost susţinută şi nici măcar agreată de conducerea Sindicatului Apicultorilor din România. Liderul naţional Dănuţ Puişoru ne-a atenţionat să renunţăm. Mai mult decât atât, noi avem semnat cu Federaţia AGROSTAR un parteneriat. Ei bine, am purtat o discuţie cu preşedintele federaţiei, l-am informat că vom avea o acţiune un protest în stradă şi i-am cerut ajutorul. Nu mi-a mai răspuns în zilele următoare la telefon”, ne-a declarat Dan Iorga.

dan-iorga-apicultor_b

Apicultorii s-au săturat de vorbe şi promisiuni!
În urma acestei acţiuni de protest a fost depus un memoriu către Instituţia Prefect a judeţului Brăila cu toate revendicările sindicaliştilor din apicultura brăileană.
“Apicultorii s-au săturat de vorbe, de promisiuni şi de birocraţie; este primul miting de protest al lor, până acum nu şi-au cerut drepturile în stradă. Noi solicităm Ministerului Agriculturii să se aplece cu mai multă atenţie asupra problemelor sectorului apicol românesc. Ne dorim, între altele, acordarea subvenţiei pe familia de albine; modificarea legislaţiei privind folosirea neonicotinedoidelor în agricultură care potrivit cercetătorilor aceste pesticide sistemice joacă un rol important în decimarea albinelor. Cerem, de asemenea, ca Inspecţia Tehnică Periodică la camioanele şi remorcile apicole să se facă o dată la trei ani; scutirea de taxe şi impozite a crescătorilor de albine care deţin până într-o sută de familii de albine, măsuri privind utilizarea materialului biologic autohton din rase omologate în România, dar şi eliminarea de taxe şi impozite în comercializarea mierii şi a produselor apicole”, a declarat, Dan Iorga, liderul filialei brăilene a Sindicatului Apicultorilor din România.

alexandru-ivascu_b

“Băieţii deştepţi” abonaţi la mierea banilor europeni!
“Am ieşit în stradă pentru a trage un semnal de alarmă legat de subvenţia pe familia de albine. Apicultura românească s-a împărţit în două categorii; cei puţini care fac afaceri şi au peste 500 de familii de albine şi micii crescători, în marea lor majoritate care lucrează tradiţional, având acasă de la doi-trei stupi la câteva zeci pentru a dezvolta o afacere de familie din care să trăiască. Ca apicultori noi producem, asta ar trebui să înţeleagă şi guvernanţii noştri, noi ajutăm crearea PIB-ului României, noi exportăm, aducem bani la bugetul statului şi de aceea vrem să fim sprijiniţi mai mult. Şi în apicultură, se găsesc “băieţii deştepţi” care profită numai ei de banii europeni, în timp ce micii prisăcari abia dacă apucă ziua de mâine”, ne-au declarat Lucian Niculeţ şi Alexandru Ivaşcu, preşedintele şi vicepreşedintele filialei Galaţi a Sindicatului Apicultorilor din România.

protest-apicultori-braila_b

În octombrie, vor roi în stradă mai multe familii de apicultori!?
Crescătorii de albine prezenţi la mitingul de protest de la Brăila aşteaptă să fie primiţi pentru discuţii la Ministerul Agriculturii în legătură cu problemele ridicate. Dacă întâlnirea nu va avea loc ei sunt hotărâţi ca la începutul lunii octombrie să iasă din nou în stradă în număr cât mai mare pentru “a-şi cere drepturile care, în opinia lor, li se cuvin şi a rezolva problemele unui sector aflat la răscruce şi în care albina, cea care întreţine viaţa, este din ce în ce mai puţină în România!”

Vizualizat: 2713 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?