Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

APICULTORII europeni, la GREA ÎNCERCARE!

Publicat: 26 martie 2017 - 19:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VREMURI GRELE PENTRU STUPĂRIT! Apicultorii din Uniunea Europeană se confruntă cu numeroase provocări în ceea ce priveşte menţinerea stupilor şi a producţiei de miere. 

Costurile din ce în ce mai mari, concurenţa puternică reprezentată de importurile ieftine de miere din ţările terţe, pierderile de familii de albine, bolile, agresorii stupilor şi mediul deteriorat din care albinele îşi adună hrana pun presiune asupra acestui sector. Asta este concluzia celui mai recent raport al Comisiei Europene.

Cu o producţie anuală de aproximativ 250.000 de tone, UE este al doilea producător mondial de miere după China. Cu toate acestea, UE nu produce suficientă miere pentru a-şi acoperi propriul consum. În 2015, procentul de autoaprovizionare era de aproximativ 60%. România se numără printre statele membre cu cea mai mare producţie de miere, alături de Spania, Ungaria, Germania şi Italia.

Albine_bClick pe poza pentru galerie!

Pe lângă deteriorarea condiţiilor de producţie şi creşterea costurilor, importurile de miere mai ieftină din ţările terţe au condus la creşterea concurenţei. În 2015, au fost importate aproximativ 200.000 de tone de miere, reprezentând aproape 75% din volumul producţiei totale din UE. Jumătate din această cantitate a fost achiziţionată din China. Alţi furnizori importanţi au fost Mexic şi Ucraina. Mierea importată din ţările terţe este mult mai ieftină decât cea produsă în interiorul graniţelor UE.

În prezent, în Europa există aproximativ 600.000 de apicultori. Numărul crescătorilor de albine este însă în scădere. Mulţi apicultori care părăsesc sectorul din motive legate de vârstă nu sunt înlocuiţi de alţi apicultori, se precizează în raportul Comisiei Europene.

Pe larg despre situaţia apiculturii la nivel eropean, citiţi în revista Ferma, ediţia 15-31 martie 2017!

Vizualizat: 3022 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?