Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Albina a fost declarată vietatea cea mai importantă pe Pământ!

Publicat: 16 octombrie 2019 - 12:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ştim că doare destul de tare înţepătura lor, dar dacă ar dispărea albinele, consecinţele ar fi mult mai dramatice pentru întreaga omenire.

Între timp, cu ocazia unei întruniri a Royal Geographic Society din Londra, micuţa insectă a fost declarată de către Institutul Earthwatch nici mai mult nici mai puţin decât cea mai importantă fiinţă vie de pe această planetă! Un titlu pe care, să recunoaştem, o merită. Nu de alta dar vă amintiţi predicţia lui Albert Einstein, potrivit căreia dacă albinele ar dispărea complet, omenirea ar mai avea patru ani de trăit...

Experţii şi oamenii de ştiinţă au inclus recent albinele pe lista lungă a speciilor aflate pe cale de dispariţie. Studiile recente arată o scădere dramatică a numărului de albine, iar principalele cauze par a fi utilizarea necontrolată a pesticidelor, defrişarea, lipsa florilor sau chiar propagarea undelor de telefonie mobilă.

albina-polen_bŞi totuşi, de ce o astfel de fiinţă ar fi numită cea mai importantă creatură de pe Pământ? Ei bine, răspunsul este de fapt mai simplu decât aţi crede. Circa 70% din agricultura lumii depinde exclusiv de albine. Inutil să menţionăm că polenizarea este în principal treaba albinelor. Iar dacă plantele nu s-ar mai putea reproduce, fauna ar fi dispărea şi ea într-un timp foarte scurt. Mai mult decât atât, un studiu realizat de Centrul de Antreprenoriat în Apicultură al Universităţii Mayor din Santiago de Chile, cu sprijinul Fundaţiei pentru Inovare Agrară, a concluzionat că albinele sunt singurele fiinţe vii care nu poartă niciun tip de agent patogen.

Deoarece importanţa albinelor este crucială în ecosistemele planetei noastre şi au fost, de asemenea, declarate o specie ameninţată cu extincţia, trebuie să fim cu adevărat atenţi cu privire la acest aspect. Şi trebuie să acţionăm rapid întrucât mai avem câteva soluţii, ne asigură specialiştii în domeniu. Prin urmare, pentru a proteja aceste creaturi muncitoare, unii activişti consideră că ar trebui să interzicem imediat utilizarea pesticidelor toxice, să promovăm alternative agricole complet naturale şi ar trebui să monitorizăm cu atenţie sănătatea şi bunăstarea acestora.

Vizualizat: 2570 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?