Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tehnologia care păstrează laptele proaspăt timp de 60 de zile

Publicat: 08 iunie 2019 - 17:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O companie australiană a dezvoltat o nouă tehnologie de procesare a laptelui proaspăt, rezultând 100% lapte natural care rămâne proaspăt şi sigur pentru consumul uman pentru mai mult de 60 de zile.

Tehnologia dezvoltată de Naturo a fost aprobată de către autoritatea de reglementare a siguranţei alimentelor din Australia, "Dairy Food Safety Victoria" (DFSV), "ca tratament alternativ pentru pasteurizarea laptelui crud" şi testată independent şi validată de o organizaţie ştiinţifică australiană de vârf.

Lapte_bProcesul folosit distruge Bacillus cereus, o bacterie obişnuită, dar nedorită, care formează spori în lapte, producând toxine ce provoacă vărsături sau diaree. În testele efectuate s-a demonstrat că laptele a rămas proaspăt şi potrivit pentru consumul uman la şfârşitul unei perioade de testare de 91 de zile, comparativ cu numai 14 zile pentru laptele standard pasteurizat proaspăt.

Tehnologia de procesare brevetată a Naturo face acum posibilă livrarea pe pieţele externe prin căile maritime comerciale, ceea ce ar reduce mult costurile de transport, care de obicei se realiza pe calea aerului. Japonia, China, Malaezia, Singapore şi Indonezia sunt destinaţii obişnuite pentru exporturile de produse lactate australiene.

Naturo caută în prezent investiţii pentru o instalaţie pilot în Australia capabilă să producă 10 milioane de litri de lapte pe an. Fabrica va permite companiei să stabilească operaţiuni la scară comercială pentru propria marcă de produse pentru pieţele interne şi asiatice. Naturo a primit recent 250.000 de dolari australieni finanţare din partea guvernului statului Queensland ca sprijinul pentru dezvoltarea tehnologiei.

Vizualizat: 638 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?