Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tehnologia care păstrează laptele proaspăt timp de 60 de zile

Publicat: 08 iunie 2019 - 17:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O companie australiană a dezvoltat o nouă tehnologie de procesare a laptelui proaspăt, rezultând 100% lapte natural care rămâne proaspăt şi sigur pentru consumul uman pentru mai mult de 60 de zile.

Tehnologia dezvoltată de Naturo a fost aprobată de către autoritatea de reglementare a siguranţei alimentelor din Australia, "Dairy Food Safety Victoria" (DFSV), "ca tratament alternativ pentru pasteurizarea laptelui crud" şi testată independent şi validată de o organizaţie ştiinţifică australiană de vârf.

Lapte_bProcesul folosit distruge Bacillus cereus, o bacterie obişnuită, dar nedorită, care formează spori în lapte, producând toxine ce provoacă vărsături sau diaree. În testele efectuate s-a demonstrat că laptele a rămas proaspăt şi potrivit pentru consumul uman la şfârşitul unei perioade de testare de 91 de zile, comparativ cu numai 14 zile pentru laptele standard pasteurizat proaspăt.

Tehnologia de procesare brevetată a Naturo face acum posibilă livrarea pe pieţele externe prin căile maritime comerciale, ceea ce ar reduce mult costurile de transport, care de obicei se realiza pe calea aerului. Japonia, China, Malaezia, Singapore şi Indonezia sunt destinaţii obişnuite pentru exporturile de produse lactate australiene.

Naturo caută în prezent investiţii pentru o instalaţie pilot în Australia capabilă să producă 10 milioane de litri de lapte pe an. Fabrica va permite companiei să stabilească operaţiuni la scară comercială pentru propria marcă de produse pentru pieţele interne şi asiatice. Naturo a primit recent 250.000 de dolari australieni finanţare din partea guvernului statului Queensland ca sprijinul pentru dezvoltarea tehnologiei.

Vizualizat: 277 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?