Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Târg Internaţional pentru AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ la BACĂU

Publicat: 03 decembrie 2017 - 11:49
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Prima ediţie a Târgului Internaţional pentru Agricultură Ecologică - ECO - INT NATURAL TASTE, organizată în perioada 6-8 octombrie a.c. la Bacău, de către Centrul de Afaceri şi Expoziţional Bacău, AB Events şi Asociaţia Română pentru Agricultură Durabilă, în parteneriat cu Titan Machinery, Case IH şi Grup Şerban, a adunat la start aproape 70 de expozanţi - producători şi procesatori agricoli din ţară şi din străinătate, care şi-au promovat produsele pe domeniul bio. 

Astfel, în standurile pavilionului central au fost expuse seminţe, îngrăşăminte, soluţii pentru protecţia plantelor, produse agroalimentare certificate bio şi tradiţionale, rezultatele cercetării agricole româneşti, iar pe platformele exterioare au fost etalate utilaje şi maşini agricole menite să realizeze lucrări de eco-agricultură. Alăturat, ovine de elită ale crescătorilor băcăuani. De toate acestea s-au bucurat peste două mii de vizitatori.
Deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută de ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a trecut în revistă standurile, prilej cu care s-a întreţinut cu expozanţii, cu presa şi cu vizitatorii.
Să trecem în revistă câţiva antreprenori în sectorul bio.

Salvarea vine din... Cerul biblic!?

La „Farmacia naturii", o bogăţie de ceaiuri ecologice, amestecuri pentru tratament, pernuţe, comprese, săculeţi, uleiuri, condimente. „Avem o experienţă bogată; din anul 2001 facem cercetare în agricultura ecologică. Suntem colaboratori cu multe staţiuni din zonă şi oferim o alternativă celor care vor să fie sănătoşi. Se spune că sănătatea trebuie păstrată de tânăr, iar cămaşa de nouă”, ne-a declarat Iuliana Barbu, administratorul companiei.
Apoi ne-a arătat o minunăţie. „Avem ceva fantastic, Salv 7, un extract uleios din şapte plante biblice, selectat să fie verificat în Japonia la un spital de oncologie pentru a se testa forţa extraordinară antioxidantă a produsului, ce poate să devascularizeze tumori. Salv 7 are în compoziţie plante din agricultura ecologică: cimbru (iarba fericirii), cimbrişor (antibioticul săracului), busuioc (regele plantelor), salvie (planta care salvează vieţi, despre care se spune de ce să mori dacă ai salvia în grădină), mentă (planta cu 100 de virtuţi), melisa (leac pentru memorie şi reîntinerire) şi isop (iarba sfântă). Vrem să oferim o alternativă la medicamente, care pot fi toxice. Un ceai bio se poate administra începând cu vârsta de un an, dar şi pentru mămicile gravide”, ne-a asigurat Iuliana Barbu.

FOTO1-~1_b

Produse tradiţionale din Ghimeş

Alăturat, un stand cu produse tradiţionale ale gospodarilor din comuna Ghimeş, unde observ un vizitator care gustă o bucăţică de caş. Doina Marian, reprezentanta producătorilor, avea spre vânzare o serie întreagă de produse din lapte: brânză de vacă, frământată, topită, caş tradiţional, unt, smântână, caşcaval afumat, maturat la trei şi la şase luni, produse din carne de porc: muşchi, slănină, salam, pastramă, cârnaţi, dar şi pâine albă cu cartofi sau neagră, coaptă la vatră. „Noi avem un magazin în Ghimeş unde se găsesc toate aceste bunătăţi; sunt mulţi crescători de animale în comună şi îi ajutăm să-şi vândă produsele pe care le realizează în gospodărie”, ne-a declarat ghimeşeanca.

FOTO2D~1_b

Pe larg despre acest subiect citiţi în revista Ferma nr. 20/203 (ediția 15-30 noiembrie)

Un articol semnat de MARIAN MUŞAT

Vizualizat: 737 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?