Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sectorul produselor LACTATE are nevoie de SUSŢINERE!

Publicat: 03 aprilie 2020 - 18:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia Europeană a Producătorilor de Lactate (European Dairy Association - EDA) solicită administraţiei UE să sprijine cererile de activare a schemei de ajutoare pentru depozitarea privată a anumitor produse lactate, ca urmare a impactului Covid-19.

Preşedintele EDA, Michel Nalet, a solicitat printr-o scrisoare adresată comisarului european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, polonezul Janusz Wojciechowski, să vină cu soluţii concrete în sprijinul sectorului de fabricare a produselor lactate şi a brânzeturilor.

"În perioadele de tulburări crescute ale pieţei, Comisia Europeană are competenţa deplină, bugetul necesar, politicile şi instrumentele operaţionale ale PAC în vigoare pentru a proteja sectorul laptelui. Solicităm, prin urmare, CE să reacţioneze la tulburările actuale ale pieţei laptelui induse de COVID-19 în mod adecvat şi proporţional, la nivel european, activând Schema de ajutoare pentru stocarea privată la unt, lapte praf şi brânzeturi, aşa cum este prevăzut în regulamentul privind Organizarea comună a pieţelor (OCP)", se precizează în scrisoare.

Michel_Nalet-EDA_b"Sunt trist şi, da, şocat să văd că statele membre sunt obligate să intervină, la nivel naţional sau chiar la nivel regional, să ia măsurile necesare pentru a-şi proteja pieţele naţionale de lapte. În timp ce sectoare importante ale economiei (export, Horeca, pieţele locale în aer liber) sunt dezactivate de COVID-19, iar comercianţii cu amănuntul au fost şi ei forţaţi de această criză să accepte preţuri mai mici şi întârzieri de plată mai mari, atingem maximul sezonier al producţiei de lapte în Uniune. Pieţele produselor lactate la nivel european şi global au reacţionat, iar preţurile, în special pentru laptele praf, prezintă o tendinţă descendentă puternică", consideră Michel Nalet.

Deşi nu a primit încă un răspuns din partea comisarului Wojciechowski, preşedintele EDA a anunţat pentru luni o videoconferinţă, pentru a exprima nevoia de acţiuni imediate la nivel european. În circumstanţele extraordinare de astăzi, industria produselor lactate europene depune toate eforturile necesare pentru a răspunde responsabilităţii sociale şi pentru a asigura colectarea, procesarea şi distribuirea laptelui şi a produselor lactate în Uniunea Europeană.

Vizualizat: 1008 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!