Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Promisiuni în lupta împotriva rezistenţei antimicrobiene

Publicat: 19 iunie 2019 - 18:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Secvenţierea întregului genom poate îmbunătăţi modul în care rezistenta antimicrobiană (AMR) este monitorizată în alimente şi animale, susţine Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) într-un nou raport publicat recent.

Înainte de revizuirea legislaţiei privind monitorizarea AMR, care urmează să intre în vigoare în 2021, EFSA sugerează că aceste metode ar putea fi introduse treptat în activităţile de monitorizare ale statelor membre.

Folosind secvenţierea întregului genom, experţii pot identifica gene rezistente în bacterii, spre deosebire de metodele curente fenotipice, care testează bacteriile pentru rezistenţa la antibiotice specifice. Acest lucru nu numai că are potenţialul de a prezice AMR mai eficient, dar generează şi o cantitate mare de date care pot fi utilizate pentru alte studii şi analize epidemiologice.

Nutrigenomica _bRaportul EFSA subliniază, de asemenea, necesitatea monitorizării AMR în fructele de mare, despre care se ştie puţin. Acest fapt este legat de expansiunea recentă a producţiei de acvacultură şi de creşterea importurilor către Uniunea Europeană.

Experţii subliniază importanţa înţelegerii modului în care AMR apare şi se răspândeşte în mediul în care produsele alimentare sunt produse sau procesate - o zonă care necesită mai multă investigaţie şi pe care EFSA va începe în curând să lucreze.

În cele din urmă, raportul oferă recomandări privind dimensiunile eşantioanelor şi sugerează monitorizarea rezistenţei la antibiotice care au devenit relevante pentru sănătatea publică şi care nu sunt monitorizate în prezent. Acest lucru va permite o mai bună detectare a posibilelor noi mecanisme de rezistenţă. Monitorizarea este o componentă critică a răspunsului la AMR şi este una dintre priorităţile planului de acţiune UE privind AMR.

EFSA a analizat modul în care se efectuează în prezent monitorizarea AMR în UE, ţinând seama de ultimele evoluţii ştiinţifice şi tehnologice.

Vizualizat: 261 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?