Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Promisiuni în lupta împotriva rezistenţei antimicrobiene

Publicat: 19 iunie 2019 - 18:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Secvenţierea întregului genom poate îmbunătăţi modul în care rezistenta antimicrobiană (AMR) este monitorizată în alimente şi animale, susţine Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) într-un nou raport publicat recent.

Înainte de revizuirea legislaţiei privind monitorizarea AMR, care urmează să intre în vigoare în 2021, EFSA sugerează că aceste metode ar putea fi introduse treptat în activităţile de monitorizare ale statelor membre.

Folosind secvenţierea întregului genom, experţii pot identifica gene rezistente în bacterii, spre deosebire de metodele curente fenotipice, care testează bacteriile pentru rezistenţa la antibiotice specifice. Acest lucru nu numai că are potenţialul de a prezice AMR mai eficient, dar generează şi o cantitate mare de date care pot fi utilizate pentru alte studii şi analize epidemiologice.

Nutrigenomica _bRaportul EFSA subliniază, de asemenea, necesitatea monitorizării AMR în fructele de mare, despre care se ştie puţin. Acest fapt este legat de expansiunea recentă a producţiei de acvacultură şi de creşterea importurilor către Uniunea Europeană.

Experţii subliniază importanţa înţelegerii modului în care AMR apare şi se răspândeşte în mediul în care produsele alimentare sunt produse sau procesate - o zonă care necesită mai multă investigaţie şi pe care EFSA va începe în curând să lucreze.

În cele din urmă, raportul oferă recomandări privind dimensiunile eşantioanelor şi sugerează monitorizarea rezistenţei la antibiotice care au devenit relevante pentru sănătatea publică şi care nu sunt monitorizate în prezent. Acest lucru va permite o mai bună detectare a posibilelor noi mecanisme de rezistenţă. Monitorizarea este o componentă critică a răspunsului la AMR şi este una dintre priorităţile planului de acţiune UE privind AMR.

EFSA a analizat modul în care se efectuează în prezent monitorizarea AMR în UE, ţinând seama de ultimele evoluţii ştiinţifice şi tehnologice.

Vizualizat: 559 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?