Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Producţia mondială de lapte va creşte cu 1% în 2017

Publicat: 05 iulie 2017 - 15:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O creştere de 1,4% a producţiei mondiale de lapte este aşteptată în 2017, potrivit estimărilor Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO). De asemenea, prognozele vorbesc despre o creştere de 1% a comerţului global cu produse lactate.

Agroserv MăriuÈ›a dispune de una dintre cele mai moderne instalaÈ›ii de muls_bAceastă creştere a producţiei de lapte ar urma să fie susţinută în special de pieţele din Asia şi Orientul Mijlociu. Chiar şi aşa, însă, aceste regiuni au o implicare limitată pe piaţa mondială, astfel încât este puţin probabil ca ele să aibă o influenţă importantă asupra preţurilor mondiale, susţin reprezentanţii FAO.

Cel mai mare avânt îl va înregistra India, ţară a cărei producţii de lapte se preconizează că va creşte cu 3,9 procente, respectiv cu 6,3 milioane de tone, ajungând la 166,6 milioane tone în acest an. Din estimările FAO rezultă că se Asia şi cele două Americi îşi vor mări producţia de lapte, Oceania va înregistra un declin, în vreme ce în Europa şi Africa producţia va stagna la nivelul anului trecut.

Producţia în SUA, cel de-al treilea exportator global, se aşteaptă să se extindă cu 2%, comparativ cu creşterea economică moderată aşteptată în UE. Creşterea generală a livrărilor exportabile va fi oarecum temperată de Oceania. Producţia în Noua Zeelandă a scăzut în timpul sezonului 2016/2017 şi se aşteaptă o lipsă de reinvestire pentru a restrânge nivelul de producţie în timpul sezonului 2017/2018. În ansamblu, se anticipează o creştere a livrărilor din regiunile-exportatoare cheie cu aproximativ 0,6%. Aceasta este echivalentă cu puţin mai puţin de 1,6 miliarde de litri.

Creşterea cererii de import va fi, prin urmare, importantă pentru menţinerea echilibrului pieţei în 2017. China şi Australia se aşteaptă să importe mai mult după un al doilea an de declin al producţiei interne de lapte. Rusia, Mexic şi Filipine sunt, de asemenea, în situaţia de a-şi spori cerinţele de import.

Comerţul între categoriile de produse lactate nu va urma însă aceleaşi tendinţe. În timp ce exporturile de lapte praf integral sunt de aşteptat să scadă, în cazul laptelui praf degresat, a untului şi a brânzeturilor exporturile vor creşte.

Vizualizat: 512 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Cons DDA a prezentat la Agriplanta 2017 două noutăţi pentru piaţa românească: o semănătoare de precizie Monosem hibrid pentru rapiţă şi utilajele Galucho pentru prelucrarea solului. Toate acestea au fost apreciate de către fermierii prezenţi. Utilajul care a stârnit cele mai multe „valuri” a fost semănătoarea Monosem NG plus4 purtată, modificată pentru rapiţă, în condiţiile în care cultivatorii de rapiţă se confruntă cu stabilirea spaţiului critic pentru rapiţă. Utilajele Galucho pentru prelucrarea solului, precum şi discurile grele Gregoire Besson sunt de asemenea apreciate de către fermieri.
Interviu cu Dan Goldiş, administrator Cons DDA.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?