Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Peste 3.300 de DENUMIRI de PRODUSE AGROALIMENTARE din UE beneficiază de PROTECŢIE

Publicat: 13 iulie 2017 - 14:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Indicaţiile geografice reprezintă unul dintre marile succese ale agriculturii europene, fiind înregistrate în prezent peste 3.300 de denumiri din UE. 

Pe lângă acestea, aproximativ 1.250 de denumiri din afara UE sunt de asemenea protejate în spaţiul comunitar, în mare parte datorită unor acorduri bilaterale precum acest acord cu China. Ca valoare, piaţa indicaţiilor geografice din UE este de aproximativ 54,3 miliarde euro, iar împreună ele reprezintă 15% din totalul exporturilor UE de alimente şi de băuturi.
Phil Hogan, comisarul european pentru Agricultură: „Produsele UE care au statutul de indicaţie geografică protejată reprezintă o adevărată poveste de succes, cu vânzări în creştere la nivel mondial. Consumatorii din întreaga lume au încredere în sistemul nostru de clasificare a indicaţiilor geografice - aceasta înseamnă că au încredere în originea şi în calitatea produselor şi sunt dispuşi să plătească un preţ mai mare pentru produse şi, astfel, să asigure un profit mai mare pentru fermier”.

Phil_Hogan-03_b

Cooperarea UE-China în domeniul indicaţiilor geografice a început cu peste zece ani în urmă şi a condus la protejarea a zece denumiri de indicaţii geografice de ambele părţi, în temeiul legislaţiei Uniunii Europene şi al legislaţiei din China.

Ce produs românesc beneficiază de o astfel de protecţie, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-30 iulie 2017!

Vizualizat: 910 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!