Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Pesta porcină africană ne-ar putea schimba obiceiurile de consum!

Publicat: 13 decembrie 2019 - 11:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Explozia focarelor de pestă porcină africană va avea un impact puternic asupra pieţei mondiale a cărnii, se arată în cel mai recent raport al Comisiei Europene referitor la perspectivele sectorului agricol.

Pe termen scurt, situaţia va conduce la o creştere a exporturile UE către China pentru toate tipurile de carne, dar în special pentru carnea de porc. Se estimează că această evoluţie va crea anumite incertitudini cu privire la ofertele globale pe termen lung. În plus, o disponibilitate mai mică a cărnii de porc pe piaţa europeană, ar putea duce la modificări ale obiceiurilor de consum, susţin specialiştii.

Carne_bInfluenţat de cerinţele societăţii, incluzând aici preocupările sociale, etice, de sănătate şi de mediu, consumul anual de carne pe teritoriul Uniunii Europene este prognozat să scadă cu 1 kg pe cap de locuitor în următorii zece ani, până la 68,6 kg pe cap de locuitor. Estimările susţin că, în cazul cărnii de vită, consumul ar urma să scadă de la 10,8 kg pe cap de locuitor în 2019 la 10 kg pe cap de locuitor în 2030. Acest lucru ţine cont de scăderea proiectată de 9,4% a producţiei de carne de vită din UE în perioada de perspectivă, în ciuda unei creşteri uşoare a preţurilor către sfârşitul intervalului. Cu toate acestea, oportunităţile comerciale ar putea duce la creşterea exporturilor de carne de vită din UE.

În schimb, se preconizează că cererea UE pentru păsări de curte va creşte constant între 2020 şi 2030. Producţia UE este prognozată să ajungă la 16,5 milioane de tone până în 2030, cu un consum de 26,6 kg pe cap de locuitor până în 2030 şi o cerere globală în continuă creştere.

Pe de altă parte, cererea globală de carne de porc ar trebui să conducă la o creştere pe termen scurt a producţiei de porc în spaţiul comunitar dar şi a preţurilor. Acest ultim aspect ar putea duce la o scădere mai mare a consumului decât ce a fost planificat. Cu toate acestea, atunci când piaţa asiatică a cărnii se va redresa, producţia UE va fi în scădere puternică, odată cu preţurile, avertizează raportul Comisiei.

Acest raport procesează toate datele relevante ale pieţei, însoţite de o explicaţie a presupunerilor şi o descriere a mediului macroeconomic.

Vizualizat: 1110 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?