BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Pesta porcină africană ne-ar putea schimba obiceiurile de consum!

Publicat: 13 decembrie 2019 - 11:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Explozia focarelor de pestă porcină africană va avea un impact puternic asupra pieţei mondiale a cărnii, se arată în cel mai recent raport al Comisiei Europene referitor la perspectivele sectorului agricol.

Pe termen scurt, situaţia va conduce la o creştere a exporturile UE către China pentru toate tipurile de carne, dar în special pentru carnea de porc. Se estimează că această evoluţie va crea anumite incertitudini cu privire la ofertele globale pe termen lung. În plus, o disponibilitate mai mică a cărnii de porc pe piaţa europeană, ar putea duce la modificări ale obiceiurilor de consum, susţin specialiştii.

Carne_bInfluenţat de cerinţele societăţii, incluzând aici preocupările sociale, etice, de sănătate şi de mediu, consumul anual de carne pe teritoriul Uniunii Europene este prognozat să scadă cu 1 kg pe cap de locuitor în următorii zece ani, până la 68,6 kg pe cap de locuitor. Estimările susţin că, în cazul cărnii de vită, consumul ar urma să scadă de la 10,8 kg pe cap de locuitor în 2019 la 10 kg pe cap de locuitor în 2030. Acest lucru ţine cont de scăderea proiectată de 9,4% a producţiei de carne de vită din UE în perioada de perspectivă, în ciuda unei creşteri uşoare a preţurilor către sfârşitul intervalului. Cu toate acestea, oportunităţile comerciale ar putea duce la creşterea exporturilor de carne de vită din UE.

În schimb, se preconizează că cererea UE pentru păsări de curte va creşte constant între 2020 şi 2030. Producţia UE este prognozată să ajungă la 16,5 milioane de tone până în 2030, cu un consum de 26,6 kg pe cap de locuitor până în 2030 şi o cerere globală în continuă creştere.

Pe de altă parte, cererea globală de carne de porc ar trebui să conducă la o creştere pe termen scurt a producţiei de porc în spaţiul comunitar dar şi a preţurilor. Acest ultim aspect ar putea duce la o scădere mai mare a consumului decât ce a fost planificat. Cu toate acestea, atunci când piaţa asiatică a cărnii se va redresa, producţia UE va fi în scădere puternică, odată cu preţurile, avertizează raportul Comisiei.

Acest raport procesează toate datele relevante ale pieţei, însoţite de o explicaţie a presupunerilor şi o descriere a mediului macroeconomic.

Vizualizat: 1254 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?