Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Originea produselor alimentare, mai importantă pentru germani decât preţul

Publicat: 20 iunie 2019 - 15:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Conform unui sondaj efectuat la nivel european, originea produselor alimentare este mai importantă pentru consumatori decât preţul.

Pentru un procent de 60% dintre germani, originea este criteriul decisiv la cumpărăturile din supermarket, şi doar 40% pun accentul pe preţ. Acesta este un sondaj comandat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), preluat de agenţia DPA. Media europeană este însă perfect echilibrată, adică 50% dintre consumatori se interesează de preţ şi tot atât este procentul celor care se informează cu privire la originea produselor.

piata-Germania_bGermanii sunt mai puţin îngrijoraţi când vine vorba de preocupările etice - de exemplu în ceea ce priveşte creşterea animalelor sau protecţia mediului. Numai puţin mai mult de o treime (35%) dintre respondenţi au recunoscut că acest lucru a fost important în luarea deciziilor la cumpărături. La nivelul UE, această cifră este de 19%.

Studiul arată, de asemenea, că fiecare al doilea german este interesat de posibilele riscuri cu privire la consumul de alimente. Mai mult decât atât, două treimi dintre consumatorii germani îşi pun înrebări legate de conţinutul de hormoni, antibiotice sau steroizi din carne. Pentru mai mult de 40%, aceasta se aplică problemei reziduurilor de pesticide din alimente şi poluanţilor din peşte, carne sau produse lactate.

Perspectivele privind riscurile legate de alimente au un impact ridicat asupra comportamentului consumatorilor, potrivit studiului. Trei din patru germani pretind că şi-au schimbat obiceiurile, iar jumătate dintre aceştia şi-au schimbat permanent comportamentul.

Conform agenţiei de presă germane, studiul a fost realizat în aprilie de firma de cercetare de piaţă Kantar Group, care a selectat întâmplător gospodăriile şi indivizii. Au fost chestionate un număr de 27.655 de persoane în întreaga UE, şi 1.539 în Germania.

Vizualizat: 480 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?