Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Număr record de ferme ecologice în Franţa

Publicat: 15 iulie 2019 - 22:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cel mai mare producător agricol din Uniunea Europeană, Franţa a înregistrat anul trecut un număr record de exploataţii orientate spre producţia ecologică, potrivit datelor oficiale publicate recent de Agenţia franceză pentru dezvoltarea şi promovarea agriculturii ecologice.

Nu mai puţin de 5.000 noi unităţi au fost adăugate în 2018 pe lista producătorilor bio, echivalent cu o creştere de 13% faţă de anul precedent, astfel încât numărul total al acestora a ajuns la 41.600. Asta reprezintă circa 9,5 procente din totalul exploataţiilor agricole franceze. Totodată, suprafaţa terenurilor agricole alocate producţiei ecologice a sporit cu 17%, până la 2 milioane de hectare, sau 7,5% din totalul terenurilor agricole.

SoluÅ£ii ecologice din natură pentru horticultură_bÎn sectorul culturilor vegetale, suprafaţa ecologică a crescut cu 31%, ajungând la 514.000 de hectare, respectiv 4,3% din suprafaţa naţională. Preţurile nesatisfăcătoare pentru cerealele convenţionale, subvenţiile acordate pentru stimularea producţiei ecologice şi investiţiile în lanţul de aprovizionare au încurajat tot mai mulţi fermieri francezi să se orienteze spre agricultura organică.

Cota agriculturii ecologice în Franţa reprezintă, însă, deocamdată doar jumătate din obiectivul de 15% pe care guvernul la stabilit pentru anul 2022. Creşterea bruscă a producţiei ecologice a contribuit la menţinerea ritmului de creştere a cererii de consum şi a importurilor, au constatat reprezentanţii Agence Bio. Vânzările de alimente ecologice au crescut anul trecut cu 15,7%, ajungând la 9,7 miliarde de euro, sau 5% din cheltuielile totale pentru alimente de către gospodăriile franceze. În volum, ponderea importurilor a reprezentat aproximativ 31%.

Vizualizat: 478 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?