Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Număr record de ferme ecologice în Franţa

Publicat: 15 iulie 2019 - 22:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cel mai mare producător agricol din Uniunea Europeană, Franţa a înregistrat anul trecut un număr record de exploataţii orientate spre producţia ecologică, potrivit datelor oficiale publicate recent de Agenţia franceză pentru dezvoltarea şi promovarea agriculturii ecologice.

Nu mai puţin de 5.000 noi unităţi au fost adăugate în 2018 pe lista producătorilor bio, echivalent cu o creştere de 13% faţă de anul precedent, astfel încât numărul total al acestora a ajuns la 41.600. Asta reprezintă circa 9,5 procente din totalul exploataţiilor agricole franceze. Totodată, suprafaţa terenurilor agricole alocate producţiei ecologice a sporit cu 17%, până la 2 milioane de hectare, sau 7,5% din totalul terenurilor agricole.

SoluÅ£ii ecologice din natură pentru horticultură_bÎn sectorul culturilor vegetale, suprafaţa ecologică a crescut cu 31%, ajungând la 514.000 de hectare, respectiv 4,3% din suprafaţa naţională. Preţurile nesatisfăcătoare pentru cerealele convenţionale, subvenţiile acordate pentru stimularea producţiei ecologice şi investiţiile în lanţul de aprovizionare au încurajat tot mai mulţi fermieri francezi să se orienteze spre agricultura organică.

Cota agriculturii ecologice în Franţa reprezintă, însă, deocamdată doar jumătate din obiectivul de 15% pe care guvernul la stabilit pentru anul 2022. Creşterea bruscă a producţiei ecologice a contribuit la menţinerea ritmului de creştere a cererii de consum şi a importurilor, au constatat reprezentanţii Agence Bio. Vânzările de alimente ecologice au crescut anul trecut cu 15,7%, ajungând la 9,7 miliarde de euro, sau 5% din cheltuielile totale pentru alimente de către gospodăriile franceze. În volum, ponderea importurilor a reprezentat aproximativ 31%.

Vizualizat: 246 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?