Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Nemţii propun TVA de 0% pentru legume şi fructe

Publicat: 14 ianuarie 2023 - 13:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru a atenua şocul creşterii preţurilor şi a încuraja o alimentaţie sănătoasă, ministrul german al Agriculturii, Cem Özdemir, a propus eliminarea totală a taxei pe valoarea adăugată (TVA) pentru fructe şi legume.

Întrucât bărbaţii germani consumă cele mai puţine legume din Europa, potrivit unei publicaţii a consiliului ştiinţific consultativ al guvernului privind nutriţia şi protecţia sănătăţii consumatorilor, ministrul federal al alimentaţiei şi agriculturii consideră că un TVA de 0% ar putea remedia această problemă şi ar putea face hrana sănătoasă mai accesibilă, într-un moment în care preţurile alimentelor au crescut după invazia rusă în Ucraina.

fructe-legume_bOrganizaţiile de consumatori şi sociale au cerut de multă vreme reducerea TVA-ului la alimentele sănătoase, însă experţii spun că, deşi această măsură ar putea fi un pas în direcţia corectă către o alimentaţie mai sănătoasă, ea ar trebui să fie însoţită de măsuri suplimentare. O astfel de măsură ar putea fi majorarea TVA la produsele din carne, pe care germanii le consumă în cantităţi mult mai mari decât este recomandat din punct de vedere al sănătăţii şi al climei, susţin specialiştii.

Chiar dacă legislaţia europeană stabileşte cote minime naţionale de TVA, reducerea la zero este posibilă printr-o scutire prevăzută în Directiva UE privind TVA. În conformitate cu regulile stabilite de această directivă, statele membre pot scuti complet de la TVA produsele considerate "necesităţi de bază", cum ar fi alimentele şi produsele farmaceutice. Există şi alte produse care au fost deja scutite de TVA înainte de ultima reformă a normelor TVA din 2021. În prezent, Germania beneficiază de TVA 0% la o singură categorie de produse: panouri solare şi componente de stocare a energiei, conform informaţiilor furnizate de Ministerul German de Finanţe.

Vizualizat: 772 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?