Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Încă O ŞANSĂ pentru sectorul BIO

Publicat: 18 octombrie 2017 - 15:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Într-o perioadă plină de provocări pentru fermierii şi producătorii alimentelor Bio din România, un concept inovativ vine în ajutorul acestora.

Este vorba despre proiectul INIMA BIO, primul brand românesc care reprezintă mai mulţi producători, din toate zonele ţării. Conceptul oferă soluţii inovative, iar producătorii lucrează ca şi cum ar fi singuri, dar în acelaşi timp beneficiază de orice avantaj ar putea avea dacă ar face parte dintr-o cooperativă.

conferinta-proiect-inima-bi_b

“Sunt foarte multe branduri cu vizibilitate redusă în sectorul bio. Brandul nu există şi este ciudat. În România sunt o mulţime de producători bio, fermieri sau fabrici care se ocupă cu acest gen de produse. Însă 95% dintre aceştia au o problema majoră. Au cantităţi mici care de obicei sunt mai scumpe decât produsele convenţionale. Aceştia nu pot să facă producţie şi comercializare. Unii dintre aceştia au încercat să creeze un brand propriu şi să iasă pe piaţă. Însă problema este că nu au cantităţi mari şi le este dificil să se ocupe de poziţionarea în piaţă, distribuiţie, marketing. Rezolvăm toate problemele ca şi cum am fi o cooperativă. Considerăm că în România sectorul BIO are nevoie de o soluţie completă. Asta oferim noi. Ce încercăm să facem? Ai toate avantajele tale ca un om independent, ne dai orice cantitate vrei, tu stabileşti preţul şi în acelaşi timp ai avantajele unei cooperative. Noi ne ocupăm cu preluarea produselor tale, te ajutăm cu privire la certificarea, distribuţia, logistica produselor şi nu în ultimul rând le vom promova” explică Grigoris Papageorgiadis, acţionarul principal al proiectului.

Grigoris-Papageorgiadis_b

Prin intermediul platformei Inima.bio producătorul şi MORE Bio Commerce stabilesc de comun acord lista de produse pe care o propun spre vânzare. Furnizorul propune cantităţi disponibile şi preţuri, iar MORE adaugă un cost fix de 15% şi transmite mai departe către clienţii săi: reţele de retail şi site-uri de profil. De asemenea MORE se ocupă de promovare, vânzare şi de toată partea administrativă. Produsele vor fi livrate sub brandul Inima.bio, menţionând numele producătorului. După livrarea produselor, furnizorul va încasa banii în 7-14 zile.

Vizualizat: 848 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?