Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Igiena alimentară sub influenţa Covid-19

Publicat: 28 martie 2020 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Deşi s-a stabilit că virusul Covid-19 nu poate fi transportat prin alimente, practicile de igienă corespunzătoare în jurul alimentelor sunt extrem de importante pentru a evita răspândirea transmiterii acestuia în colectivitate.

În condiţiile în care Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) a transmis o informare prin care a dat asigurări că nu există dovezi că alimentele ar fi o sursă sau o cale de transmitere probabilă a noului coronavirus, este posibil ca lucrătorii alimentari sau consumatorii să poată "contamina" alimentele prin tuse, strănut sau prin contact cu mâna.

Chiar dacă prepararea termică poate ucide virusul, acesta ar putea supravieţui pe alimente o perioadă de timp şi poate chiar trăi ore întregi sau zile pe anumite suprafeţe. Pe lângă transmiterea directă de la o persoană la alta, atunci când mergeţi la supermarket e bine să ştiţi că virusul poate fi transmis şi indirect, atingând ceva cu care o persoană infectată s-a aflat în contact, fie prin atingere directă sau strănut.

legume-bio-ecologice_bRecomandările standard pentru igiena alimentară sunt următoarele: o igienă corectă a mâinilor; practici de igienă pentru tuse; practici alimentare sigure; evitarea contactului strâns, atunci când este posibil, cu oricine prezintă simptome ale bolilor respiratorii, cum ar fi tuse şi strănut.

Procesatorii sunt solicitaţi să se asigure că la locul de muncă sunt respectate normele de distanţare socială şi, de asemenea, că personalul lor este instruit şi supravegheat corespunzător în domeniul igienei alimentare.

Potrivit Agenţiei de Sănătate şi Protecţie Alimentară din Franţa, s-a descoperit că acest coronavirus ar fi sensibil la temperaturi mai mari de 63 grade atunci când expunerea este mai mare de 4 minute. Prin urmare, mâncarea gătită şi atent pregătită înainte de prepararea termică, spălarea, păstrarea în condiţii optime, ar putea preveni contaminarea cu Covid-19.

Vizualizat: 836 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?