Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Igiena alimentară sub influenţa Covid-19

Publicat: 28 martie 2020 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Deşi s-a stabilit că virusul Covid-19 nu poate fi transportat prin alimente, practicile de igienă corespunzătoare în jurul alimentelor sunt extrem de importante pentru a evita răspândirea transmiterii acestuia în colectivitate.

În condiţiile în care Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) a transmis o informare prin care a dat asigurări că nu există dovezi că alimentele ar fi o sursă sau o cale de transmitere probabilă a noului coronavirus, este posibil ca lucrătorii alimentari sau consumatorii să poată "contamina" alimentele prin tuse, strănut sau prin contact cu mâna.

Chiar dacă prepararea termică poate ucide virusul, acesta ar putea supravieţui pe alimente o perioadă de timp şi poate chiar trăi ore întregi sau zile pe anumite suprafeţe. Pe lângă transmiterea directă de la o persoană la alta, atunci când mergeţi la supermarket e bine să ştiţi că virusul poate fi transmis şi indirect, atingând ceva cu care o persoană infectată s-a aflat în contact, fie prin atingere directă sau strănut.

legume-bio-ecologice_bRecomandările standard pentru igiena alimentară sunt următoarele: o igienă corectă a mâinilor; practici de igienă pentru tuse; practici alimentare sigure; evitarea contactului strâns, atunci când este posibil, cu oricine prezintă simptome ale bolilor respiratorii, cum ar fi tuse şi strănut.

Procesatorii sunt solicitaţi să se asigure că la locul de muncă sunt respectate normele de distanţare socială şi, de asemenea, că personalul lor este instruit şi supravegheat corespunzător în domeniul igienei alimentare.

Potrivit Agenţiei de Sănătate şi Protecţie Alimentară din Franţa, s-a descoperit că acest coronavirus ar fi sensibil la temperaturi mai mari de 63 grade atunci când expunerea este mai mare de 4 minute. Prin urmare, mâncarea gătită şi atent pregătită înainte de prepararea termică, spălarea, păstrarea în condiţii optime, ar putea preveni contaminarea cu Covid-19.

Vizualizat: 885 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?