Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Funcţionează! ALEXANDRU BACIU: Am reuşit să vindem carnea!

Publicat: 25 martie 2020 - 21:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Solidaritatea într-un moment de criză este extrem de importantă. Ne-am convins încă o dată că demersul FERMA MEDIA GRUP este unul just şi apropiat de nevoile fermierilor români!

Dacă în urmă cu doar două zile publicam apelul lui Alexandru Baciu, fermier din judeţul Călăraşi, care nu ştia efectiv ce să facă cu cele 2 tone de carne de vită pe care le avea în stoc, astăzi am aflat cu bucurie că problema s-a rezolvat. Datorită ecourilor propagate în mediul online, acesta a primit o comandă fermă din partea unui client.

"Se dovedeşte că presa agricolă poate fi utilă, mai ales într-un context atât de complicat. Am reuşit să dau toată cantitatea şi practic mi-am câştigat un partener. Mulţumesc echipei FERMA pentru iniţiativă şi sprijinul acordat!", ne-a declarat Alexandru Baciu, care are un business integrat, cu activitate atât în sectorul vegetal cât şi în cel zootehnic.

carne-de-vita-transata_bCa urmare a pandemiei de coronavirus, acesta a fost nevoit să reducă numărul sacrificărilor. Astfel, dacă înainte de criză tăia săptămânal 12 tauri cu greutatea de 600-700 kilograme fiecare, în momentul de faţă numărul animalelor sacrificate s-a înjumătăţit, din cauza scăderii cererilor de consum. După cum se ştie, multe uităţi de desfacere s-au închis, la fel şi restaurantele.

În prezent, ferma sa adăposteşte un efectiv de 450 de tăuraşi la îngrăşat din rasa Montbeliard. Dar pentru că situaţia o cere, a decis să reducă raţia de furajare ca să nu simtă şi mai tare presiunea Covid-19.

Fără să ne asumăm vreun merit, credem că acesta este de fapt rolul presei agricole, să informeze cu obiectivitate şi să fie alături de fermieri, mai ales în momente de criză ca acestea. Aşteptăm în continuare să ne împărtăşiţi din experienţa, necazurile şi chiar reuşitele dumneavoastră.

----------
Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 7796 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?