Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

EFSA: Nu există nici o dovadă a transmiterii COVID-19 prin alimente!

Publicat: 11 martie 2020 - 19:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) a transmis o informare prin care a dat asigurări că "nu există dovezi că alimentele ar fi o sursă sau o cale de transmitere probabilă" a noului coronavirus.

Pe fondul îngrijorărilor crescânde cu privire la răspândirea virusului COVID-19, EFSA a emis o declaraţie pe site-ul său în care se susţine că este puţin probabil ca boala să fie răspândită prin alimente şi a adăugat că monitorizează îndeaproape situaţia, deoarece apar în permanenţă informaţii noi despre focar.

cos-de-cumparaturi_bCercetătorul şef al EFSA, Marta Hugas, a declarat că "focarele anterioare de coronavirus asociate, cum ar fi sindromul respirator acut sever (SARS-CoV) şi coronavirusul sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), arată că transmiterea prin consumul de alimente nu a avut loc". "În acest moment, nu există dovezi care să sugereze că actualul coronavirus este diferit în acest sens!", a precizat autoritatea europeană.

Sursa infecţiei iniţiale, originară din Wuhan (China), se crede că provine de la animale. Cu toate acestea, deşi cercetătorii încă studiază specificul modului în care se transmite COVID-19, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a confirmat că virusul se răspândeşte de la o persoană la alta, în general, prin picături de secreţii respiratorii de la subiectul infectat, care sunt expulzate prin strănut, tuse sau expiraţie.

Există, totuşi, posibilitatea transmiterii prin suprafeţe care au fost contaminate în prealabil, însă aceasta apare doar într-o perioadă scurtă de timp după contaminare, din cauza stabilităţii relativ scăzute a coronavirusurilor în mediu.

Vizualizat: 1038 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?