Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

EFSA: Nu există nici o dovadă a transmiterii COVID-19 prin alimente!

Publicat: 11 martie 2020 - 19:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) a transmis o informare prin care a dat asigurări că "nu există dovezi că alimentele ar fi o sursă sau o cale de transmitere probabilă" a noului coronavirus.

Pe fondul îngrijorărilor crescânde cu privire la răspândirea virusului COVID-19, EFSA a emis o declaraţie pe site-ul său în care se susţine că este puţin probabil ca boala să fie răspândită prin alimente şi a adăugat că monitorizează îndeaproape situaţia, deoarece apar în permanenţă informaţii noi despre focar.

cos-de-cumparaturi_bCercetătorul şef al EFSA, Marta Hugas, a declarat că "focarele anterioare de coronavirus asociate, cum ar fi sindromul respirator acut sever (SARS-CoV) şi coronavirusul sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), arată că transmiterea prin consumul de alimente nu a avut loc". "În acest moment, nu există dovezi care să sugereze că actualul coronavirus este diferit în acest sens!", a precizat autoritatea europeană.

Sursa infecţiei iniţiale, originară din Wuhan (China), se crede că provine de la animale. Cu toate acestea, deşi cercetătorii încă studiază specificul modului în care se transmite COVID-19, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a confirmat că virusul se răspândeşte de la o persoană la alta, în general, prin picături de secreţii respiratorii de la subiectul infectat, care sunt expulzate prin strănut, tuse sau expiraţie.

Există, totuşi, posibilitatea transmiterii prin suprafeţe care au fost contaminate în prealabil, însă aceasta apare doar într-o perioadă scurtă de timp după contaminare, din cauza stabilităţii relativ scăzute a coronavirusurilor în mediu.

Vizualizat: 939 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?