Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DEZBATERE despre echitate şi provocări în distribuţia tradiţională de bunuri

Publicat: 04 noiembrie 2017 - 13:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia Companiilor de Distribuţie de Bunuri din Romania (ACDBR) şi Academia de Ştiinţe Economice au organizat recent o conferinţă cu tema „Puterea şi provocările strategice ale distribuţiei tradiţionale de bunuri în economia naţională”.

Aula Magna a ASE a fost martora unui eveniment care şi-a propus  să dezbată statutul economic şi juridic al operatorilor economici care realizează în sistem tradiţional distribuţia bunurilor de larg consum şi necesitatea unui mediu concurenţial loial între diferitele tipuri de comerţ în piaţa naţională.
S-a mai supus dezbaterii crearea unor măsuri de finanţare cu fonduri UE pentru distribuţia de bunuri în România, dar şi limitarea prin act normativ a suprafeţei de vânzare admisibilă în oraşe la maximum 200 mp. S-a mai pomenit în timpul dezbaterilor, foarte des, de legea 150 de modificare a  legii 321, dar şi modul în care supermarketurile „ne-au pus practic botniţă”, cum plastic s-a exprimat Dragoş Frumosu, preşedintele Sindicatelor din Industria Alimentară.

Propuneri pentru reglementarea comerţului
Deşi scopul acestei dezbateri a fost de a furniza Guvernului şi Parlamentului suport profesional în vederea elaborării de acte normative care să reglementeze comerţul din România pe baza următoarelor principii:
- asigurarea securităţii alimentare şi accesului consumatorilor la o diversitate cât mai mare de produse de calitate,
- dezvoltarea IMM-urilor pe întreg lanţul economic de la producţie până la comerţ,
- echitate concurenţială şi bunăstare economică pentru toţi operatorii economici,
- îmbunătăţirea cadrului legislativ administrativ, comercial şi fiscal referitor la suprafaţa comercială maxim admisă la nivel de unităţi administrativ teritoriale, cred că mai este mult până departe... Discuţiile s-au lovit de paranoia românească şi infinitele orgolii în care fiecare este convins că dreptatea este numai şi numai pe turta lui. Aşa se face că vorbitorii cu greutate au dispărut unul câte unul, imediat după ce şi-au făcut numărul. Au bifat, au blufat şi au zburat, cum s-ar spune. Ba mai mult, s-au acuzat unii pe alţii că sunt diletanţi; senatorii şi deputaţii pe cei de la asociaţii, iar guvernanţii pe toată lumea. Dar şi viceversa, că doar e la liber!
Am urmărit o dezbatere vie, mai ales în partea a doua când oficialii au devenit semioficiali iar somităţile s-au retras în tagma lor.

eveniment ACDBR_b

Vizualizat: 453 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?