Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

De la MICROFERMĂ la SUVERANITATE ALIMENTARĂ!

Publicat: 08 martie 2017 - 09:20
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ÎN 10 ANI POŢI FACE CÂT ALŢII ÎNTR-O VIAŢĂ! De la mica fermă de porci, din anul 2007, la Răchiteni, locul de baştină al proprietarului grupului Marcel, s-a ajuns astăzi la o fermă modernă, în care sunt crescuţi anual aproximativ 30.000 de porci cu genetică performantă, cu un status de sănătate foarte bun şi fără a utiliza antibiotic. 

Marcel-(dreapta)---fiul-Emi_bClick pe poza pentru galerie!

În fapt, se asigură materia primă pentru fabrica de la Răchiteni, care are o capacitate de producţie de 40 tone/zi şi de 10 tone pentru un singur produs. De asemenea, unitatea mai deţine, la Roman, în judeţul Neamţ, o fabrică de tip Lohn cu o producţie de 20 tone/zi.
Noua fabrică de salamuri şi de produse crud-uscate, finalizată recent, se află în faze tehnologice, activitatea fiind supravegheată de specialişti din Italia. Am ajuns în vizită la fabrica de la Răchiteni exact în ziua în care a fost obţinută, în premieră, mozzarela coaptă în cuptor din cărămidă, adică în mod autentic italienesc. “Este un preparat după o reţetă italienească veche şi nota foarte bună dată de specialiştii italieni ne încântă. Dau rezultate strădaniile noastre de a obţine în fermă carne curată şi hotărârea de a nu vinde carne proaspătă, carne în carcasă sau porc viu. Doar în magazinul de la poarta unităţii oferim spre vânzare o cantitate mică de carne proaspătă. În rest, folosim totul aici, în fabrică. Produsul nostru trebuie să hrănească bine, sănătos şi încântător atât consumatorul român, cât şi pe cel din străinătate. Apropos, astăzi, aproximativ 40 la sută din producţie merge în afara României, în ţări precum Anglia, Germania, Franţa, Cipru etc., menţiona Marcel Iacob.

Micii lui Marcel, în toate colţurile lumii
Pe lângă toate acestea, firma Marcel Iaşi deţine o fabrică de mici, în municipiul Roman, judeţul Neamţ. Numai în anul 2016, în fabrica de la Roman s-au obţinut aproximativ 1000 de tone de mici, care au ajuns la Londra, la Paris, Bruxelles ori Larnaca. ”Până şi ciprioţii au învăţat să mănânce micii noştri, care, zic eu, fac o imagine bună acolo unde ajung. De-altfel, produsele noastre, la ora aceasta, sunt vândute fără agenţi de vânzări sau directori de vânzări. Se vând doar prin ele însele, pe baza comenzilor care vin pe mail sau prin telefon. Chiar ieri (n.r. - 31 ianuarie 2017), am văzut o comandă din Africa. Dincolo de aceasta, produsele noastre se vând exclusiv în Europa. Ocazional, ajung şi în SUA şi Canada”, spune producătorul ieşean.

Citeşte întreaga poveste, în revista Ferma, ediţia 1-14 martie 2017!

Vizualizat: 5185 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
borlea
|
08. 06, 2017. Sunday 10:03

Daca găsim produsele dstra în Cluj Napoca și unde?mulțumesc,

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?