Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

De la MICROFERMĂ la SUVERANITATE ALIMENTARĂ!

Publicat: 08 martie 2017 - 09:20
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ÎN 10 ANI POŢI FACE CÂT ALŢII ÎNTR-O VIAŢĂ! De la mica fermă de porci, din anul 2007, la Răchiteni, locul de baştină al proprietarului grupului Marcel, s-a ajuns astăzi la o fermă modernă, în care sunt crescuţi anual aproximativ 30.000 de porci cu genetică performantă, cu un status de sănătate foarte bun şi fără a utiliza antibiotic. 

Marcel-(dreapta)---fiul-Emi_bClick pe poza pentru galerie!

În fapt, se asigură materia primă pentru fabrica de la Răchiteni, care are o capacitate de producţie de 40 tone/zi şi de 10 tone pentru un singur produs. De asemenea, unitatea mai deţine, la Roman, în judeţul Neamţ, o fabrică de tip Lohn cu o producţie de 20 tone/zi.
Noua fabrică de salamuri şi de produse crud-uscate, finalizată recent, se află în faze tehnologice, activitatea fiind supravegheată de specialişti din Italia. Am ajuns în vizită la fabrica de la Răchiteni exact în ziua în care a fost obţinută, în premieră, mozzarela coaptă în cuptor din cărămidă, adică în mod autentic italienesc. “Este un preparat după o reţetă italienească veche şi nota foarte bună dată de specialiştii italieni ne încântă. Dau rezultate strădaniile noastre de a obţine în fermă carne curată şi hotărârea de a nu vinde carne proaspătă, carne în carcasă sau porc viu. Doar în magazinul de la poarta unităţii oferim spre vânzare o cantitate mică de carne proaspătă. În rest, folosim totul aici, în fabrică. Produsul nostru trebuie să hrănească bine, sănătos şi încântător atât consumatorul român, cât şi pe cel din străinătate. Apropos, astăzi, aproximativ 40 la sută din producţie merge în afara României, în ţări precum Anglia, Germania, Franţa, Cipru etc., menţiona Marcel Iacob.

Micii lui Marcel, în toate colţurile lumii
Pe lângă toate acestea, firma Marcel Iaşi deţine o fabrică de mici, în municipiul Roman, judeţul Neamţ. Numai în anul 2016, în fabrica de la Roman s-au obţinut aproximativ 1000 de tone de mici, care au ajuns la Londra, la Paris, Bruxelles ori Larnaca. ”Până şi ciprioţii au învăţat să mănânce micii noştri, care, zic eu, fac o imagine bună acolo unde ajung. De-altfel, produsele noastre, la ora aceasta, sunt vândute fără agenţi de vânzări sau directori de vânzări. Se vând doar prin ele însele, pe baza comenzilor care vin pe mail sau prin telefon. Chiar ieri (n.r. - 31 ianuarie 2017), am văzut o comandă din Africa. Dincolo de aceasta, produsele noastre se vând exclusiv în Europa. Ocazional, ajung şi în SUA şi Canada”, spune producătorul ieşean.

Citeşte întreaga poveste, în revista Ferma, ediţia 1-14 martie 2017!

Vizualizat: 4256 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
borlea
|
08. 06, 2017. Sunday 10:03

Daca găsim produsele dstra în Cluj Napoca și unde?mulțumesc,

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!