Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Comerţul cu produse agricole îngreunat de coronavirus

Publicat: 21 martie 2020 - 18:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Criza uriaşă provocată de apariţia Covid-19 pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene provoacă dificultăţi crescânde în ceea ce priveşte transportul şi aprovizionarea cu produse agricole.

camioane-transport_bÎntr-o declaraţie comună, trei dintre organismele reprezentative ale sectorului agricol european au avertizat săptămâna aceasta că au fost observate întârzieri şi perturbări la frontierele blocului comunitar pentru livrarea anumitor produse agricole şi industriale, precum şi materiale de ambalare. Declaraţia a fost emisă în numele FoodDrinkEurope, CELCAA (Comitetul European de Legătură pentru Comerţul Agricol şi Agroalimentar) şi COPA-COGECA, organizaţia europeană a fermierilor şi a structurilor cooperatiste din agricultură.

Există, de asemenea, îngrijorări cu privire la circulaţia lucrătorilor, în special din cauza închiderii anumitor frontiere şi restricţii de călătorie, precum şi potenţiale deficienţe de forţă de muncă, deoarece personalul respectă restricţiile de circulaţie naţională pentru atenuarea crizei. "Având în vedere că lanţul de aprovizionare agroalimentară este extrem de integrat şi funcţionează peste graniţe, orice blocaj de aprovizionare şi de angajaţi vor perturba inevitabil activitatea", se specifică în comunicatul celor trei organizaţii.

Declaraţia comună solicită Comisiei Europene "să facă tot ce îi stă la dispoziţie" pentru a se asigura că fluxul de produse agricole, produse alimentare, băuturi şi materiale de ambalare este neîntrerupt, precum şi pentru a oferi soluţii pentru prevenirea şi gestionarea deficitului de forţă de muncă. Totodată, se cere comisiei să ia în considerare cei 11 milioane de fermieri din Europa, 4,7 milioane de lucrători din industria prelucrătoare, 294.000 de întreprinderi alimentare şi băuturi (inclusiv 22.000 de cooperative agricole) şi 35.000 de companii comerciale.

----------
Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 1442 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?