Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Clorul nu îndepărtează complet bacteriile!

Publicat: 29 aprilie 2018 - 17:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Utilizarea clorului este destul de obişnuită în industria agro-alimentară, pentru spălarea produselor proaspete. Acum, însă, noi cercetări efectuate de Universitatea din Southampton indică faptul că această substanţă ar putea face nedetectabili agenţii patogeni alimentari.

legume_bStudiul a implicat o simulare de contaminare a frunzelor de spanac cu Listeria monocytogenes şi Salmonella enterica. Frunzele de spanac au fost pulverizate cu o soluţie de spălare pe bază de clor. Rezultatul a fost că o mare parte din bacterii nu au putut să formeze spori. În timp ce bacteriile au supravieţuit, expunerea la clor au făcut ca acestea să intre într-o stare cunoscută ca drept "viabilă dar nonculturabilă" (VBNC). Altfel spus, clorinarea nu a fost o metodă eficientă de distrugere a tuturor moleculelor de Listeria monocytogenes şi Salmonella enterica din produsele proaspete.

"Celulele VBNC nu pot fi detectate prin tehnici standard de cultură de laborator, ceea ce prezintă o problemă pentru industria alimentară şi a aprovizionării cu apă, care utilizează aceste tehnici pentru detectarea potenţialelor contaminări cu bolii", susţine Bill Keevil, autorul studiului, profesor şi şef al grupului de microbiologie la Universitatea din Southampton. Studiul a fost publicat în mBio, un jurnal ştiinţific aparţinând Societăţii Americane pentru Microbiologie.

Vizualizat: 835 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?