Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Alimentatie

Rezultate: [220]  
Pagini: [22]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
CARNE in VITRO? De prin lume adunate...

CARNE in VITRO? De prin lume adunate...

24 mai 2019 - 16:29

Vor ţine fermierii pasul cu inovaţiile agriculturii inteligente? Creşterea cu 30 la sută a importurilor de carne de porc în 2018, faţă de anul anterior, nu produce îngrijorare în România! Viitorul cărnii din farfuriile noastre se află în laboratoare, nu în ferme! Agricultura europeană are mari şanse să devină o zonă liberă de tehnologie.

Proaspăt sau conservat - ce facem cu carnea de ied/miel neconsumată?

Proaspăt sau conservat - ce facem cu carnea de ied/miel neconsumată?

07 mai 2019 - 15:56

În ţara noastră, cea mai mare cerere de carne de miel şi de ied se înregistrează cu ocazia Sărbătorilor de Paşti. După puterea de cumpărare a fiecăruia, mieii sau iezii pot fi mai mari ori mai mici. În cazul în care achiziţionăm o carcasă mai mare şi nu consumăm toată carnea, e bine de ştiut că putem să o conservăm o anumită perioadă de timp.

 

PIAŢA mondială a CEREALELOR rămâne ECHILIBRATĂ

PIAŢA mondială a CEREALELOR rămâne ECHILIBRATĂ

06 mai 2019 - 18:20

Indicele FAO pentru valoarea produselor alimentare s-a menţinut în general stabil în luna martie a.c. Aceasta, în condiţiile în care uşoara creştere a preţurilor produselor lactate a fost compensată de scăderea înregistrată de preţul cerealelor, uleiurilor vegetale şi al zahărului, potrivit ultimului raport al Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO - Food and Agriculture Organization of the United Nations).

La Băcănie: “producem local, consumăm local”

La Băcănie: “producem local, consumăm local”

06 mai 2019 - 18:17

Asocierea magazinelor de proximitate este o idee pusă în practică, în premieră naţională, la Iaşi, sub denumirea "La Băcănie". Iată cum a luat naştere şi cum funcţionează acest concept inedit pentru România.

ESENŢIAL LA STARTUL UNEI NOI SERII DE PUI

ESENŢIAL LA STARTUL UNEI NOI SERII DE PUI

29 aprilie 2019 - 09:58

Înaintea populării halei de producţie cu pui, trebuie să fiţi siguri că spaţiile de creştere au fost bine decontaminte, că utilajele de creştere şi exploatare existente în adăpost funcţionează la parametri normali şi că se asigură factorii optimi de microclimat, de furajare şi de adăpare.

Uite că SE POATE!

Uite că SE POATE!

24 aprilie 2019 - 16:29

Se întâmplă ca în marile magazine ale capitalei să găseşti marfă românească de calitate, frumos ambalată, la preţuri rezonabile şi pe raftul din dreptul ochilor. Nu am vrut să cred niciodată că un negustor profesionist nu va vrea să comercializeze produse locale, dacă acestea respectă regulile din retail...

Ştiri din „fabrica” de legi - fermierii din composesorate mai au de aşteptat

Ştiri din „fabrica” de legi - fermierii din composesorate mai au de aşteptat

10 aprilie 2019 - 22:39

Câinii salvamontişti, caii de rasă, bubalinele, dar şi programul-pilot pentru acordarea de hrană caldă în şcoli, precum şi înfiinţarea unei Agenţii pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare au fost câteva dintre subiectele de dezbatere ale Comisiei pentru Agricultură, în intervalul de timp 19 februarie - 12 martie a.c.

 

CITEŞTE Revista FERMA, ediţia 1-14 APRILIE 2019!

CITEŞTE Revista FERMA, ediţia 1-14 APRILIE 2019!

07 aprilie 2019 - 13:28

Noutăţi despre subvenţiile APIA, despre fonduri UE pentru fermieri, starea culturilor agricole, reportaje în ferme, tehnică și tehnologii agricole noi, învăţământ agricol, noutăţi legislative, comentarii, evenimente şi anunţuri agricole, în revista Ferma, ediţia 1-14 aprilie 2019!

Întoarcerea la Gostat este, totuşi, o inepţie!

Întoarcerea la Gostat este, totuşi, o inepţie!

26 martie 2019 - 08:12

Deşi nu am să înţeleg niciodată ce a stat în spatele unei decizii falimentare şi lipsite de perspectivă economică reală, sunt de acord că statul trebuia să facă ceva! 

Plusvaloarea a ceea ce ne oferă gratis natura

Plusvaloarea a ceea ce ne oferă gratis natura

24 martie 2019 - 09:51

Anual, cantităţi incomensurabile de fructe şi plante crescute spontan se irosesc pe întreg cuprinsul patriei. În rândurile ce urmează vă prezentăm trei modele de afaceri, în care putem vedea cum se poate câştiga de pe urma transformării materiei prime în produse finite cu valoare adăugată mult mai mare.

Rezultate: [220]  
Pagini: [22]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Lexion 670 Montana, o combina pentru zone colinare IPSO Agricultura, desfasurare de forte la Jucu
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?