Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Alimentatie

Rezultate: [245]  
Pagini: [25]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
VIAŢA LA STÂNĂ, ÎN SOVEJA. COSTEL OANCEA SE DECLARĂ UN OM FERICIT!

VIAŢA LA STÂNĂ, ÎN SOVEJA. COSTEL OANCEA SE DECLARĂ UN OM FERICIT!

07 noiembrie 2019 - 11:19

Ca să ajungi la stâna lui Costel Oancea din Soveja trebuie să urci un pieptiş pe un drum îngust şi accidentat, năruit de puhoaie, preţ de aproape o oră. Cu mare greutate am ajuns sus, pe coama dealului...

Când am încetat să mai fim... oameni?!

Când am încetat să mai fim... oameni?!

06 noiembrie 2019 - 09:50

Toţi avem probleme. Mai mici sau mai mari. Toţi avem drame despre care nu vorbim. Desigur, trăite şi simţite pe propria piele, problemele individuale tind să devină cele mai importante. Pe de o parte, aşa e firesc. Însă într-un domeniu atât de vast cum este agricultura, de multe ori uităm sau ignorăm faptul că multe dintre provocările noastre le sunt familiare şi altora iar găsirea, la comun, a soluţiilor este mai mult decât benefică. Dar, undeva pe drumul anevoios al ultimilor 20-30 de ani, am cam uitat, se pare, să fim OAMENI! Ori, asta nu poate să ducă la nimic bun!

CAŞCAVALUL DE SOVEJA e făcut cu... socoteală!

CAŞCAVALUL DE SOVEJA e făcut cu... socoteală!

05 noiembrie 2019 - 21:04

În satul Dragosloveni al comunei Soveja, Mina Dudu, profesor de matematică ieşit la pensie, trudeşte, neîntrerupt, vreme de nouă ani la prepararea vestitului caşcaval afumat de Soveja, produs tradiţional specific Ţării Vrâncioaiei.

George Iamandi şi brandul „Moş Ilie Măcelaru’”

George Iamandi şi brandul „Moş Ilie Măcelaru’”

23 octombrie 2019 - 16:26

În comuna Răcoasa, Moş Ilie Măcelaru’ a fost un nume al cărui notorietate a trecut de mult graniţele satului. Era un vânător vestit şi un măcelar iscusit. Nepotul său, George Iamandi, cu mult mai tânăr, care l-a iubit nespus de mult, i-a călcat pe urme şi a hotărât să-i ducă renumele şi tradiţia pe mai departe.

Oamenii consumă lactate de cel puţin 6.000 de ani

Oamenii consumă lactate de cel puţin 6.000 de ani

22 octombrie 2019 - 15:36

Nu numai că lactatele sunt foarte apreciate de o largă majoritate a populaţiei de pe glob, dar se pare că omenirea consumă astfel de produse încă din perioada neolitică, adică cu aproximativ 6.000 de ani în urmă.

Citeşte Revista FERMA, ediţia 1-14 OCTOMBRIE 2019!

Citeşte Revista FERMA, ediţia 1-14 OCTOMBRIE 2019!

17 octombrie 2019 - 12:15

Ştiri despre subvenţiile APIA, fonduri europene pentru fermieri, starea culturilor agricole, pesta porcină africană, reportaje în ferme, tehnică şi tehnologii agricole noi, învăţământ agricol, noutăţi legislative, comentarii, evenimente şi anunţuri agricole, în revista Ferma, ediţia 1-14 octombrie 2019.

Brânzăria de la ferma „CĂPRIŢELE LUI ROBERT”

Brânzăria de la ferma „CĂPRIŢELE LUI ROBERT”

07 octombrie 2019 - 16:58

Marcela Pricop abia se întorsese din Piaţa Sud din Focşani. Mai întâi fusese dis-de-dimineaţă în standul de lactate din Panciu încărcată cu marfă: telemea, caşcaval proaspăt şi afumat, caş dulce, urdă, zer, iaurt, kefir, lapte proaspăt, cremă tartinabilă, dar şi cu alte bunătăţi din brânzărie.

Brandul “STUPINA LUI ANDREI”, pe linia de fabricaţie

Brandul “STUPINA LUI ANDREI”, pe linia de fabricaţie

07 octombrie 2019 - 11:56

În comuna vrânceană Răcoasa sunt câţiva prisăcari împătimiţi. Unul dintre aceştia este Andrei Blaga, un tânăr care a dezvoltat o mică afacere din albinărit, din această nobilă şi străveche ocupaţie a poporului român.

COŞUL arădean cu VITAMINE

COŞUL arădean cu VITAMINE

07 octombrie 2019 - 10:39

De trei ani de zile, Marian Rotaru, administratorul Fermei Pomicole Curtici din judeţul Arad, strânge la un loc mici producători din zonă pentru a-i ajuta să îşi promoveze produsele şi meşteşugurile.

Dan Loagăr, de patru ani FURNIZOR pentru PIAŢA LIDL

Dan Loagăr, de patru ani FURNIZOR pentru PIAŢA LIDL

26 septembrie 2019 - 16:04

Dan Loagăr exploatează două sute de hectare de teren agricol în localitatea Scânteia din judeţul Ialomiţa. Pe 45 ha cultivă legume - ardei gras, capia, ardei iute, castraveţi, tomate, pepene verde cu miez roşu şi cu miez galben -, iar pe restul suprafeţei, cereale. Se încăpăţânează să păstreze gustul românesc al legumelor şi de asta nu renunţă la cultivarea soiului românesc de roşie Buzău 1600.

 

Rezultate: [245]  
Pagini: [25]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?