Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Repere turistice

Publicat: 12 ianuarie 2011 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Stuttgart

Click pe poza pentru galerie!

Stuttgart este capitala landului german Baden-Württemberg. Cu peste 600.000 de locuitori, este cel mai mare oraş al landului. Este al şaselea oraş din Germania ca dimensiune, iar Regiunea Stuttgart este a patra conurbaţie a ţării. Regiunea este împărţită în 23 de districte.

Oraşul Stuttgart se află în centrul regiunii sud-vestice cu acelaşi nume, în apropierea munţilor Pădurea Neagră, din care izvorăşte râul Neckar ce străbate acest oraş. Oraşul este aşezat ca într-o căldare, înconjurat de dealuri cultivate cu viţă de vie.

Străzile înguste şi lungi coboară armonios dealurile spre centrul cochet al Stuttgart-ului, unde clădirile îşi revendică parcă toate stilurile arhitectonice, unindu-le într-unul singur, modern şi vechi, rustic şi urban deopotrivă.

Stuttgart şi regiunea sa metropolitană (entitatea numită Regiunea Stuttgart, formată din oraşele Tübingen, Reutlingen, Heilbronn şi împrejurimile lor) este unul din cele mai renumite oraşe din Germania, în mod special datorită importanţei sale economice, culturale şi administrative.

Aproximativ 150.000 de companii au sediul în Regiunea Stuttgart. Zona este renumită pentru industria sa tehnologizată. Oraşul este locul unde au fost inventate atât motocicleta cât şi automobilul cu patru roţi (ambele de către Gottlieb Daimler şi Wilhelm Maybach), fiind deci punctul de plecare pentru industria auto mondială.

Peste 4 miliarde euro sunt cheltuiţi anual în Regiunea Stuttgart pentru cercetare şi dezvoltare, mai mult de 11% din totalul alocat în toată ţara, aici fiind cea mai mare aglomeraţie de organizaţii academice, ştiinţifice şi de cercetare din Germania.

Stuttgart deţine recordul între toate regiunile din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte procentul de angajaţi în industria de înaltă tehnologie cu 21% (2001).

A doua bursă ca mărime din Germania se găseşte aici (prima fiind cea din Frankfurt), aici găsindu-se şi sediile a importante companii financiare.

Oraşul este unul din cele mai importante din Germania la capitolul viticultură, având o tradiţie de secole şi aflându-se în centrul uneia din cele 13 regiuni oficiale ale Germaniei pentru viticultură.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 5(37)/2005

Vizualizat: 752 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!