Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PENSIUNEA CERNA, o bucată de Românie frumoasă

Publicat: 30 septembrie 2018 - 12:29
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Unul dintre obiectivele importante ale proiectului nostru pentru sate este agroturismul; mai exact, integrarea cât mai bună a produselor agroalimentare locale în circuitul turistic. Aflându-ne în comuna Vaideeni, paşii ne-au fost îndrumaţi spre Valea Cernei, la pensiunea cu acelaşi nume, un loc în care liniştea, peisajul, confortul şi tradiţiile culturale şi gastronomice fac echipa cea mai bună.

Afacerea agroturistică este deţinută de Aura şi Adrian Mircea Bondoc, doi tineri care şi-au pus în gând şi au reuşit să adune laolaltă tot ce e mai frumos în această zonă. După cum mi-a spus tânărul proprietar, e ca un îndemn pentru alţii să realizeze lucruri frumoase şi curate. Le mărturisesc faptul că ceea ce şi-au propus am simţit şi noi, echipa Ferma, în orele petrecute la pensiune: dăruire, tradiţii, gânduri bune, ospitalitate, gustul produselor locale.
Prezentarea pensiunii ne-a fost făcută de Rodica Dinică, în timp ce Mioara Bostănică ne pregătea "poale-n brâu moldoveneşti" şi o altă doamnă Rodica învârtea vârtos la ceaunul cu mămăligă.
Pensiunea a fost dată în folosinţă în 2016, odată cu inaugurarea. Proprietarul ei şi-a dorit această pensiune pentru că aici îi sunt originile, de câteva generaţii. În construcţie a îmbinat armonios lemnul cu piatra iar tot ceea ce a fost vechi a readus la viaţă şi a repus în valoare.

Aura ÅŸi Adrian Mircea Bondoc, proprietarii pensiunii Cerna_b

Aura si Adrian Mircea Bondoc, proprietarii Pensiunii CERNA

Loc de joacă realizat din sculpturi în lemn!
Cred ca sunt puţini cei care nu au auzit de sculptorii cu drujbe! O echipă de artişti care mânuiesc bârâitorile în lemn de parcă ar lucra în aluat de pâine. Anul trecut în iulie pensiunea Cerna a găzduit prima ediţie a Festivalului Sculptorilor cu Drujbe iar anul acesta, la a doua ediţie, lucrările realizate sunt incredibil de frumoase şi au avut drept scop amenajarea locului de joacă pentru copii. Despre echipa de carveri ai României voi scrie mai multe în ediţia următoare. Pe o parte dintre ei i-am văzut live la lucru în Tabăra de sculptură "Simboluri dacice" de la Polovragi. Însă trebuie să spun că pasiunea lui Adrian Mircea Bondoc pentru acest gen de scultpuri dau pensiunii o unicitate greu de egalat!

Pensiunea Cerna_b
Un alt element inedit şi care mi-a plăcut enorm sunt veiozele mesteşugite în lemn de către doi fraţi craioveni, Bogdan şi Alexandru Florea, de la UnicaArt. În fiecare încăpere sunt alte modele.

Casa albă de lângă râul Cerna, cu muşcate la fereastră
Nu e la îndemâna oricui să facă dintr-o casă... ACASĂ! Însă pensiunea de lângă râul Cerna îţi dezvăluie poveşti de viaţă, istoria locurilor, tradiţii ale trecutului aduse şi păstrate în prezent, adică tot atâtea motive pentru ca turistul care-i trece pragul să revină aici iar şi iar...

Pensiunea Cerna_b
Cele 8 camere frumoase, cu băi proprii, oferă un total de 30 de locuri de dormit. La mansardă este amenajat un loc de joacă, dar care la nevoie poate fi oricând transformat în sală de şedinţe. La subsol este o cramă, unde sunt depozitate, la rece, dulceţurile făcute în casă din fructe culese local, siropuri şi compoturi, ţuică, zmeurată, murături şi pălincă, toate naturale 100%, spre încântarea oaspeţilor!
Pensiunea Cerna vă mai oferă o saună, loc pentru foc de tabără, biciclete pentru închiriat, masă de tenis, posibilitatea de a culege fructe de pădure în sezon.
Turiştii se bucură de preparate locale, tradiţionale, cum ar fi renumitele brânzeturi din Vaideeni, tocanul de oaie, pastrama, smântâna la tigaie, balmoşul...
Oaspeţii pensiunii Cerna sunt atât din ţară cât şi din afara ţării. Vin cu familiile, cu copiii sau în grupuri organizate. Unii vin pentru bucatele tradiţionale, alţii vin pentru linişte, pentru că este un adevărat colţ de rai unde sunt aşteptaţi cu multă căldură şi ospitalitate!

mai multe despre Pensiunea Cerna găsiţi şi pe pagina de Facebook: Pensiunea Cerna, Comuna Vaideeni, Judetul Valcea

Pensiunea Cerna_b

Pensiunea Cerna_b

Pensiunea Cerna_b

Pensiunea Cerna_b

Pensiunea Cerna_b

Pensiunea Cerna_b


Un articol publicat în revista Ferma nr. 16/221 (ediţia 15-30 septembrie 2018)

Viitor pentru sate_b

 

Vizualizat: 2895 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?