Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Natură, cai, relaxare... un colţ de rai la Năruja

Publicat: 08 decembrie 2019 - 21:06
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

"La Centrul de Echitaţie Caballus din Năruja şi la Cabana Fulga sunt aşteptaţi toţi oamenii cu suflet care iubesc natura şi animalele", ne spune Corneliu Bercariu, proprietarul acestui minunat loc de relaxare de pe frumoasele meleaguri vrâncene.

Prima cabană a complexului a fost proiectată în anul 2009, pentru familie. "Ideea a fost de a face o cabană de vacanţă pentru familie. Găsind acest loc minunat, o aşezare de vis, am profitat de frumuseţea locului şi cu ceva eforturi financiare, dar mai ales cu efort fizic şi intelectual am reuşit să creez acest loc de relaxare, unde omul poate veni să respire aer curat, să-şi descarce stresul acumulat în oraş", ne spune Corneliu Bercariu.
În timp, această aşezare de poveste a devenit loc de relaxare pentru toţi cei care vor să evadeze din agitaţia oraşelor... În prezent complexul oferă aproximativ 30 de locuri de cazare în trei cabane din lemn, cu un total de 14 camere.

caballus 2_b
caballus 1_b
"Calul este un cadou făcut de Divinitate omului"
Ideea Centrului de Echitaţie a prins contur în anul 2014, când primii doi cai, un mascul şi o femelă au ajuns aici, la Năruja, din Herghelia Lucina. Anul trecut deja erau în centru 14 cai. Patru sunt cai-şcoală, folosiţi pentru cursurile de iniţiere în echitaţie a copiilor, dar şi a adulţilor interesaţi. "Am început cu un mascul şi o femelă, Molid se chema masculul, Negruţa femela. Din împerecherea lor au rezultat mânzuleţi şi astfel ajunsesem anul trecut să avem un număr de paisprezece cai", îşi aminteşte proprietarul Centrului.
În adăpostul cailor, pe o plăcuţă, stă scris: "Unui cal bun îi dai rar pinteni. Aerul Paradisului este cel care suflă între urechile unui cal. Calul este un cadou făcut de Divinitate omului. Caii sunt previzibil imprevizibili". Puţine cuvinte, dar cât de bine descriu pasiunea de o viaţă a lui Corneliu Bercariu, omul care a adus laolaltă caii, echitaţia, natura, relaxarea, frumuseţea aparte a acestui colţ de rai din Vrancea.
De profesie învăţător, proprietarul complexului spune că asta probabil l-a ajutat mult în dezvoltarea Centrului de echitaţie, unde vin şi foarte mulţi copii. "Majoritatea vizitelor sunt oganizate de învăţători, profesori, cadre didactice care iubesc animalele şi aceste locuri. La invitaţia mea sau din proprie iniţiativă organizează excursii în locaţie, unde copiii se simt minunat", ne spune Corneliu Bercariu.

caballus 3_b

caballus 4_b
caballus 8_b
Cabana Fulga vă aşteaptă în orice sezon!
În timpul interviului video a intrat în cadru şi Panda, "garda de corp" a lui Corneliu Bercariu (foto) care, la îndemnul stăpânului a stat cuminte şi a aşteptat finalul discuţiei.

caballus 5_b
Am petrecut o după-amiază frumoasă la Cabana Fulga din Năruja, împreună cu noii noştri prieteni din comunele vrâncene care fac parte din proiectul VIITOR PENTRU SATE al Revistei Ferma.
Vă invităm să deveniţi oaspeţii acestor locuri pentru a le afla povestea, pentru a vă relaxa şi pentru a vă bucura de prezenţa minunaţilor cai din Centrul de Echitaţie. Găsiţi detalii despre complex pe paginile de facebook: CabanaFulga şi clubcalballus.

Nicoleta DRAGOMIR
foto: Leonard STAFIE
video: Claudiu BOROBEI

caballus 6_b

caballus 7_b

Vizualizat: 2588 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?