Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Gustul Transilvaniei în evenimente atractive!

Publicat: 24 aprilie 2017 - 14:46
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BUCĂTĂRIA TRADIŢIONALĂ, din POVESTE în REALITATE! Transilvania este un spaţiu magic, cu cetăţi semeţe ascunse printre dealuri domoale, cu legende sângeroase despre temutul Dracula, dar şi cu o gastronomie specială.

Asociaţia My Transylvania din Sibiu are în vizor arta culinară tradiţională şi gospodăria transilvană, aşa cum o regăsim şi în poveştile bunicilor şi străbunicilor.
„Activitatea noastră în domeniul ospitalităţii a început în anul 2000, iar după câteva sezoane turistice am înţeles că ceea ce îi atrage cu adevărat pe oaspeţii pe care ni-i dorim ţine mai degrabă de patrimoniul imaterial - fie că vorbim de mâncarea specifică unui loc, de muzică, meşteşuguri sau obiceiuri legate de ocupaţiile tradiţionale. Aşa am început să ne dorim să contribuim la valorificarea culturii gastronomice, la crearea unei legături mai puternice dintre produsele alimentare şi cultura locală. Ne-am propus, aşadar, să dezvoltăm o nouă bucătărie transilvăneană, care, primind un aer actual, să devină mult mai atractivă, dar ale cărei rădăcini solide să rămână produsele, poveştile şi reţetele locale, susţine Cristian Cismaru, reprezentantul Asociaţiei My Transylvania.

Foto-2---Agnes-Jansen-(stg_bClick pe poza pentru galerie!

Primul brunch pe 2017 va avea loc pe 29 aprilie, la Apoş, în judeţul Sibiu. O altă atracţie pe agenda de lucru a Asociaţiei My Transylvania este Picnicul din Cindrel, eveniment lansat în 2013 care a devenit foarte popular. „Acesta a fost conceput special pentru o zonă bine definită, şi anume Mărginimea Sibiului, unde ne-am dorit ca masa servită să aibă loc în mijlocul naturii, sub forma unui picnic de care oaspeţii să se bucure după o drumeţie. Obiceiul de a lua masa afară, la câmp, a fost astfel reinterpretat şi transformat într-o activitate de o zi. Momentul culminant este legat de un punct cu o panoramă frumoasă asupra regiunii, unde li se povestesc oaspeţilor legendele locurilor şi unde pot afla şi despre alte elemente de peisaj cultural, precum şi povestea produselor pe care le consumă”, explică Cristian Cismaru. În 2017 vor fi trei astfel de evenimente, primul fiind programat pe data de 13 mai, în localitatea Râul Sadului. Acţiunea cuprinde şi un scurt traseu pe Drumul Brânzei.

Pentru gurmanzii cu gusturi rafinate, în 2017 este propusă o zi a degustării produselor de carne din porc mangaliţa, la Bioferma Ilimbav (17 iunie), iar cei îndrăgostiţi de gustul autentic şi nealterat al fructelor româneşti sunt invitaţi la Sărbătoarea Cireşelor de la Cisnădioara (10 iunie) sau la Ziua Zmeurei, desfăşurată în localitatea Sărata (12 august).
Astfel de iniţiative au avut cu siguranţă un impact pozitiv asupra desemnării Sibiului drept Regiune Gastronomică Europeană, titlu pe care îl va purta în anul 2019.

Pe larg despre evenimentele Asociaţiei My Transylvania citiţi în revista Ferma, ediţia 15-30 aprilie 2017!

Vizualizat: 1050 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?