Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Gustul Transilvaniei în evenimente atractive!

Publicat: 24 aprilie 2017 - 14:46
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BUCĂTĂRIA TRADIŢIONALĂ, din POVESTE în REALITATE! Transilvania este un spaţiu magic, cu cetăţi semeţe ascunse printre dealuri domoale, cu legende sângeroase despre temutul Dracula, dar şi cu o gastronomie specială.

Asociaţia My Transylvania din Sibiu are în vizor arta culinară tradiţională şi gospodăria transilvană, aşa cum o regăsim şi în poveştile bunicilor şi străbunicilor.
„Activitatea noastră în domeniul ospitalităţii a început în anul 2000, iar după câteva sezoane turistice am înţeles că ceea ce îi atrage cu adevărat pe oaspeţii pe care ni-i dorim ţine mai degrabă de patrimoniul imaterial - fie că vorbim de mâncarea specifică unui loc, de muzică, meşteşuguri sau obiceiuri legate de ocupaţiile tradiţionale. Aşa am început să ne dorim să contribuim la valorificarea culturii gastronomice, la crearea unei legături mai puternice dintre produsele alimentare şi cultura locală. Ne-am propus, aşadar, să dezvoltăm o nouă bucătărie transilvăneană, care, primind un aer actual, să devină mult mai atractivă, dar ale cărei rădăcini solide să rămână produsele, poveştile şi reţetele locale, susţine Cristian Cismaru, reprezentantul Asociaţiei My Transylvania.

Foto-2---Agnes-Jansen-(stg_bClick pe poza pentru galerie!

Primul brunch pe 2017 va avea loc pe 29 aprilie, la Apoş, în judeţul Sibiu. O altă atracţie pe agenda de lucru a Asociaţiei My Transylvania este Picnicul din Cindrel, eveniment lansat în 2013 care a devenit foarte popular. „Acesta a fost conceput special pentru o zonă bine definită, şi anume Mărginimea Sibiului, unde ne-am dorit ca masa servită să aibă loc în mijlocul naturii, sub forma unui picnic de care oaspeţii să se bucure după o drumeţie. Obiceiul de a lua masa afară, la câmp, a fost astfel reinterpretat şi transformat într-o activitate de o zi. Momentul culminant este legat de un punct cu o panoramă frumoasă asupra regiunii, unde li se povestesc oaspeţilor legendele locurilor şi unde pot afla şi despre alte elemente de peisaj cultural, precum şi povestea produselor pe care le consumă”, explică Cristian Cismaru. În 2017 vor fi trei astfel de evenimente, primul fiind programat pe data de 13 mai, în localitatea Râul Sadului. Acţiunea cuprinde şi un scurt traseu pe Drumul Brânzei.

Pentru gurmanzii cu gusturi rafinate, în 2017 este propusă o zi a degustării produselor de carne din porc mangaliţa, la Bioferma Ilimbav (17 iunie), iar cei îndrăgostiţi de gustul autentic şi nealterat al fructelor româneşti sunt invitaţi la Sărbătoarea Cireşelor de la Cisnădioara (10 iunie) sau la Ziua Zmeurei, desfăşurată în localitatea Sărata (12 august).
Astfel de iniţiative au avut cu siguranţă un impact pozitiv asupra desemnării Sibiului drept Regiune Gastronomică Europeană, titlu pe care îl va purta în anul 2019.

Pe larg despre evenimentele Asociaţiei My Transylvania citiţi în revista Ferma, ediţia 15-30 aprilie 2017!

Vizualizat: 908 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?