Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FertiBOOST - Soluția inovativă de creștere a producției

Publicat: 11 martie 2016 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Campania 2016 se anunță a fi dificilă, din cauza mai multor factori: stocuri mari de produse agricole la nivel mondial, scăderea cererii de import din partea Chinei, scăderea prețului barilului de petrol, facilități la export a produselor din Argentina și Ucraina. Toate acestea vor avea un impact important asupra prețului de achiziție al recoltelor din acest an.

Click pe poza pentru galerie!

În acest context, agricultorul român trebuie să producă mai mult, dar cu atenție la cheltuielile de producție.
De aceea, SOUFFLET propune agricultorilor FertiBOOST, soluția inovativă de fertilizare, sub forma unui îngrășământ microgranulat cu efect STARTER.
Aplicat odată cu semănatul, FertiBOOST va reprezenta principala sursă de hrană pentru tânăra plantulă la trecerea acesteia pe rădăcina adevărată, asigurând un START optim viitoarei plante. Iar un start bun asigură mai bine de 35% din reușita unei culturi! Plantele se vor dezvolta vertiginos și toleranța acestora la factorii de stres va crește vizibil.
Microgranulatul FertiBOOST conține: fosfor (43%), azot (12%), sulf (11%), magneziu (2%) și zinc (0,7%), elemente nutritive esențiale dezvoltării plantelor.

Punctele forte ale produsului sunt:
- accesibilitate imediată a elementelor vitale dezvoltării plantelor;
- solubilitate ridicată, de 98%;
- asociere echilibrată de elemente nutritive;
- minimalizarea pierderilor de nutrienți (volatilizarea și levigarea azotului);
- asimilarea în proporție de până la 100% a produsului;
- dezvoltare puternică a sistemului radicular și a aparatului foliar;
- ușurință la aplicare (uniformitate ridicată și doză mică de aplicare).
Acest produs nu înlocuiește fertilizarea de bază însă, datorită conținutului ridicat în fosfor, FertBOOST va stimula dezvoltarea sistemului radicular al plantei. Rădăcinile dezvoltate vor utiliza mai bine fertilizarea de bază, precum și mineralele existente în sol.
Produsul este destinat culturilor de porumb, floarea soarelui, cartof și cereale păioase, iar doza recomandată este de 20 kg/ha. Aplicarea se face obligatoriu la semănat, pe rând și la aceeași adâncime cu sămânța, cu aplicatorul special.

Florin CREȚU
Director tehnic, Soufflet Agro România
tel.: 0747.085.236
email: fccretu@soufflet.com
www.soufflet.com


Articol publicat in revista Ferma nr.4(165) 1 - 14 martie 2016

Vizualizat: 675 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!